Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

14. 01. 2022. 06:39 0

Svinjska pečenica sa pivom: Ručak bez mane

Za ovo jelo najbolje je da nabavite plećku sa rebrima ili zadnji deo buta praseta.

Sastojci:

2-3 kg prasetine (plećka sa rebrima, zadnji but),

so,

200 ml vode,

100 ml ulja,

500 ml piva.

Priprema: Komad svinjetine operite, pa osušite krpom. Zasecite na mestima koja su deblja pa dobro posolite, posebno u zareze, i utrljajte rukom.

U tepsiju sipajte vodu i ulje, pa stavite 2-3 daščice kako se prasetina ne bi kuvala u tom soku, već da bude malo odignuta.

Ugrejte rernu na 220 stepeni, pa ubacite prasetinu da se peče i smanjite na 200. Povremeno je okrenite i prelijte sokom od pečenja. Voda kad ispari dodavajte da ulje ne počne da gori.

Posle sat vremena pečenja, smanjite rernu na 180 stepeni, pa prelivajte pivom polako, okrećući pečenicu. Prelivanjem pivom dobijate hrskavu koricu. Pečenje traje otprilike 2-3 sata, zavisno koliko meso je veliko i debelo.

Pečenica je gotova kad porumeni, odnosno počne da vuče na braon. Ohladite, isecite, pa poslužite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Dijalog, to sam ja!

Zoran Živković [11.08.2022.]




Anketa

Da li je Svetislav Pešić dobro postupio što je precrtao Miloša Teodosića?

Rezultati

Video dana

Patkonaut