Kuhinjica
22. 12. 2021. 06:28 0
Neodoljivi zalogaji: Voćni biskvit bez mane
Uživaćete u savršenom ukusu.
Sastojci:
4 jaja,
250 g šećera,
350 g brašna,
1/2 kesice praška za pecivo,
200 g kandiranog voća,
100 g suvog grožđa,
250 g maslaca,
2 čašice ruma.
Priprema: Kandirano voće iseckajte, suvo grožđe operite i ocedite, pa sve pomešajte. Prelijte rumom i ostavite da odstoji.
Maslac penasto umutite sa šećerom, pa u to postepeno dodavajte žumanca. Belanca ulupajte u čvrst sneg.
Nakon toga naizmenično u smesu sa maslacem dodavajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i sneg od belanaca i pažljivo umešajte oceđeno voće.
Smesu izručite u pravougaoni kalup dužine oko 30 cm, koji ste prethodno dobro premazali maslacem.
Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar