Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

18. 12. 2021. 07:00 0

Oslić u ljutom sosu: Idealno za posnu trpezu

Riba pripremljena na ovakav način zadovoljiće i najistančaniji ukus gurmana.

Sastojci:

1,5 kg fileta oslića, 

3 glavice crnog luka, 

2 dl belog vina,

tucane ljute papričice, 

5 kašika paradajz pirea, 

mešavina suvih začina,

so,

maslinovo ulje.

Priprema: Luk sitno iseckajte, začinite suvim začinom i propržite na malo ulja dok ne omekša. Nalijte vino, prokuvajte, pa dodajte čašu vode. Ubacite ljute papričice po želji i krčkajte dok se luk potpuno ne raskuva, po potrebi dolivajući vode. Kad se sos zgusne i ispari voda dodajte paradajz pire.

Filete ribe posolite, uvaljajte u brašno i ispecite. Poslažite u vatrostalnu činiju, zalijte ljutim sosom, pa poslužite ili zapecite u rerni desetak minuta. Poslužite vruće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati