Kuhinjica
18. 12. 2021. 07:00 0
Oslić u ljutom sosu: Idealno za posnu trpezu
Riba pripremljena na ovakav način zadovoljiće i najistančaniji ukus gurmana.
Sastojci:
1,5 kg fileta oslića,
3 glavice crnog luka,
2 dl belog vina,
tucane ljute papričice,
5 kašika paradajz pirea,
mešavina suvih začina,
so,
maslinovo ulje.
Priprema: Luk sitno iseckajte, začinite suvim začinom i propržite na malo ulja dok ne omekša. Nalijte vino, prokuvajte, pa dodajte čašu vode. Ubacite ljute papričice po želji i krčkajte dok se luk potpuno ne raskuva, po potrebi dolivajući vode. Kad se sos zgusne i ispari voda dodajte paradajz pire.
Filete ribe posolite, uvaljajte u brašno i ispecite. Poslažite u vatrostalnu činiju, zalijte ljutim sosom, pa poslužite ili zapecite u rerni desetak minuta. Poslužite vruće.
Komentari 0
ostavi komentar