Kuhinjica
19. 12. 2021. 07:00 1
Kapućino torta: Ukus kao iz bajke
Odlična torta za sve proslave.
Sastojci:
Za koru:
6 jaja,
150 g šećera,
150 g brašna,
30 ml ulja,
2 kašike kapućina u prahu,
1 prašak za pecivo.
Za fil::
3 jaja,
150 g šećera,
100 ml mleka,
2 kašika kapućina u prahu,
250 ml slatke pavlake.
Priprema: Ulupajte belanca uz postepeno dodavanje šećera i mutite dok se šećer ne otopi. Zatim dodajte žumanca, pa ulje, sve uz mućenje. Na kraju umešajte brašno, kapućino i prašak za pecivo i sve sjedinite varjačom.
Za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni. U obložen pleh prečnika 26 cm istresite masu i pecite dok kora ne porumeni, oko 20 minuta. Pečen i ohlađen biskvit presecite horizontalno na dva ili tri dela.
Ulupajte jaja sa šećerom, pa dodajte mleko i kapućino i stavite na laganu vatru, pa uz mešanje kuvajte dok se malo ne zgusne. Ulupajte slatku pavlaku, pa joj dodajte ohlađen krem i sve umutite.
Kore premažite ovim kremom, pa premažite tortu i okolo. Dekorišite po želji i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati pre posluženja.
Komentari 1
ostavi komentar