Kuhinjica
03. 11. 2021. 06:00 0
Hleb sa paradajzom i parmezanom
Svako ko ga proba tražiće vam recept.
Sastojci:
500 g brašna,
1 suvi kvasac,
2.5 dl soka od paradajza (ili svežeg mlevenog paradajza),
100 g narendanog parmezana,
1 kašičica soli,
na vrh kašičice šećera,
nekoliko svežih listova bosiljka,
biber,
tucana ljuta paprika.
Priprema: Vodu dodajte po potrebi, u zavisnosti od gustine soka od paradajza. U brašno stavite šećer, so, suvi kvasac, biber, papriku i iseckani bosiljak. Sve promešajte. Umesite testo dodavajući sok od paradajza. Ukoliko vam se učini da testo nije dovoljno meko povećajte količinu soka ili dodajte obične vode.
Umešeno testo ostavite da odstoji pokriveno krpom dok ne udvostruči zapreminu. Nakon tog vremena premesite testo, stavite ga u tepsiju ili kalup. Ostavite ga da odstoji na toplom još 30 minuta.
Rernu uključite da se greje na 250 stepeni, pa kada je zagrejana stavite narasli hleb, smanjite temperaturu na 200-220 stepeni i pecite oko 30 minuta, odnosno dok hleb ne dobije lepu rumenu koricu.
Komentari 0
ostavi komentar