Kuhinjica
15. 08. 2021. 07:00 0
Lazanje sa piletinom: Ukusnije od svih ostalih
Obrok koji će vas oduševiti.
Sastojci:
1 pakovanje kora za lazanje koje se ne kuvaju,
300 g pilećeg belog mesa,
200 ml neutralne pavlake,
200 ml kisele pavlake,
2 šargarepe,
200 g trapista,
so,
mešavina suvih začina,
ulje po potrebi,
100 ml kečapa.
Priprema:
Piletinu isecite na kockice, šargarepu narendajte i sve začinite po ukusu.
Začinjenu piletinu i šargarepu prodinstajte na ulju oko pet minuta, pa nakon toga prelijte mešavinom pavlake i pustite da malo krčka dok se ne zgusne.
Vatrostalnu posudu premažite uljem i slažite lazanje. Preko svake kore stavite fil od piletine i pavlake, prelijte sa malo kečapa i tako uradite sa svim korama.
Po vrhu pospite rendanim trapistom, prekrijte alu-folijom i pecite 45 minuta na 200 stepeni. Nakon toga skinite foliju i pecite još pet minuta da se dobije lepa korica.
Komentari 0
ostavi komentar