Kuhinjica
12. 08. 2021. 07:00 0
Prava voćna poslastica: Torta sa breskvama i malinama
Lako se pravi, a savršeno osvežava.
Sastojci:
300 g mlevenog keksa,
4 breskve,
1/2 kg malina,
2 pudinga od vanile,
1/2 l mleka + 10 kašika mleka,
3 kašike šećera,
150 g putera,
500 ml slatke pavlake.
Priprema:
Očistite breskve, izblendirajte ih i pomešajte sa plazma keksom. Rastopite 100 grama putera, dodajte u keks sa breskvama i mešajte dok se ne sjedini.
Okrugao pleh prečnika 25 cm namažite tanko puterom i rasporedite pripremljenu masu.
Stavite pola litra mleka da se kuva, pomešajte u činiji puding, šećer i 10 kašika mleka. Kad mleko provri sipajte puding u mleko i stalno mešajući kuvajte 2-3 minuta.
Dodajte 50 grama putera u vruć puding i promešajte da se sjedini. Prohlađen puding rasporedite preko mase sa keksom i breskvama.
Kad se puding potpuno ohladi rasporedite oprane i oceđene maline i odozgo stavite umućen šlag od slatke pavlake. Ostavite tortu u frižideru najmanje sat vremena pre služenja.
Komentari 0
ostavi komentar