Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

10. 08. 2021. 06:00 3

CAKA za savršene prženice

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak i odličan su način da se iskoristi stari hleb od prethodnih dana.

Dakle, za osnovnu pripremu su vam potrebna jaja, mleko, i bajat hleb.

1. Za dobru smesu odnos namirnica je 1 jaje i 150ml mleka. Ako stavite previše mleka prženice će verovatno ispasti gnjecave, a ako preterate sa količinom jaja dobićete rezultat sličniji omletu, zato je pravi odnos veoma bitan. Za slanu varijantu začinite smesu solju i biberom. Za slatku varijantu dodajte šečer ili vanilin šećer, a prema ukusu i esenciju vanile. Rendana kora pomorandže je takođe interesantna opcija.

2. Isecite hleb na jednake parčiće. Najbolje je koristiti bajat hleb, jer je svež hleb mekan i može se raspasti pri natapanju u smesu. Možete koristiti sve vrste hleba.

3. Umočite hleb u smesu, prvo jednu pa drugu stranu, po nekoliko sekundi.

4. Zagrejte tiganj, tako da hleb počne da cvrči čim dodirne dno. Precite 2-3 minuta sa svake strane. Hleb bi spolja trebalo da bude hrskav i zlataste boje, a smesa unutra bi trebalo da se stegne i postane kremasta i gusta.

5. Ukoliko ste se odlučili za slatke prženice, služite ih prelivene medom, džemom, čokoladom, ili dodajte voće po izboru i pospite prah šećerom. Slana verzija može biti dobra podloga za sendvič. Naravno i potpuno obične, bez dodataka, uz šolju mleka ili jogurta, biće savršen hranljiv obrok sa mirisom vikenda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati