Kuhinjica
08. 07. 2021. 06:00 0
Rolat od malina: Uz ovaj recept svaki put je savršen
Desert savršeno sočan i jednostavan za pripremu.
Sastojci:
za testo:
125 g šećera,
4 jaja,
80 g brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
40 g gustina,
šećer za posipanje
Fil:
150 g malina,
3 lista belog želatina,
70 g šećera,
400 ml slatke pavlake,
šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
Belanca umutite sa četiri kašike hladne vode, postepeno dodajte šećer, jedno po jedno žumance i dobro sjedinite. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i gustinom, pa varjačom umešajte u smesu sa jajima. Testo sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni na 200 stepeni 10-12 minuta.
Pečenu koru izvadite iz pleha, položite na kuhinjsku krpu posutu šećerom, urolajte i ostavite da se ohladi. Za to vreme listove želatina otopite u hladnoj vodi i umutite šlag od slatke pavlake i šećera. U malu šerpu stavite oceđen želatin, dodajte tri kašike šlaga, promešajte i kratko otopite na umerenoj temperaturi, a zatim pomešajte sa ostatkom šlaga. Razvijte rolat, nafilujte šlagom, rasporedite maline, ponovo urolajte i ostavite da se hladi u frižideru najmanje tri sata. Pre serviranja pospite šećerom u prahu i ukrasite malinama.
Komentari 0
ostavi komentar