Kuhinjica
21. 06. 2021. 07:15 0
Pana Kota: Vanil krem sa bobičastim voćem
Osvežavajuća italijanska poslastica koja može da se jede sama ili sa nekim prelivom po vašem izboru.
Sastojci:
200 ml slatke pavlake
200 ml mleka
10 g vanilin šećera
4-5 kašika šećera
10 g želatina
4 kašika vode
Žele od jagode:
300 g jagoda
2-5 kašika šećera (u zavisnosti koliko su slatke jagode)
10 g šećera
4 kašika vodePriprema:
Prelije želatin sa pet kašika vode i ostavite da nabubri. Zagrejte do vrenja mleko sa slatkom pavlakom, vanilin šećerom i šećerom. Sklonite sa šporeta, pa dodajte nabubreli želatin. Mešajte dok ne krene da se zgušnjava. Sačekajte koji minut da se prohladi. Unutrašnjost posudica - čaša pokvasite vodom, pa sipajte smesu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa spremite u frižider da se stegne.
Priprema želea sa jagodama:
Pripremite želatin kao i za beli krem. Oprane i iseckane jagode stavite u šerpicu da se kuvaju 10 minuta uz mešanje. Sklonite sa vatre (možete da ih izblendate), pa sipajte nabubreli želatin. Dobro promešajte da se želatin istopi. Sipajte preko hladnog stegnutog krema.
Pana kotu možete da izvadite iz činije. Nožem ga lagano odvojte od ivica čaše-posude i prevrnite na tanjir. Preko prelijte fil.
Komentari 0
ostavi komentar