Kuhinjica
14. 04. 2024. 07:00 0
Nova verzija popularnog jela: Bolonjeze iz rerne
Ako nemate ideju šta da kuvate, onda pripremite bolonjeze, ali zapečene u rerni. Sa par dodatih sastojaka dobićete odličan obrok za celu porodicu.
Sastojci:
250 g špageta
400 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
200 ml pasiranog paradajza
1 čen belog luka
so i biber
bosiljak
200 g sitnog sira
2 kašike kisele pavlake
20 g rendane mocarele ili nekog kačkavalja po izboru
+ još rendane mocarele ili kačkavalja za posipanjePriprema:
Špagete skuvajte, a u tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte meso. Kada je meso gotovo dodajte sitno seckani beli luk i začinite. Sipajte paradajz sos i krčkajte još par minuta.
U skuvane špagete dodajte sitan sir, pavlaku i rendanu mocarelu. Dobro promešajte. Posudu nauljite, pa na dno sipajte sos da pokrijte dno, pa špagete i onda ostatak sos. Narendajte mocarelu ili neki sir po izboru preko i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 15 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar