Kuhinjica

Direktno.rs

26. 05. 2021. 10:21 1

UKUSNE I ZDRAVE: 4 sjajne krastavac salate

Krastavac ne sadrđi masti ni holesterol što ga čini jednom od najzdravijih namirnica. Nezamenljiv je kako dođu topli dani, a preporučuje se u ishrani tokom cele godine.

Krastavac ima samo 15 kalorija na 100 grada, a njegova kora je savršen izbor vlakna koji reguliše probavu i pomaže prilikom topljenja masti.

Predstavljamo vam četiri odlične, lagane i osvežavajuće salate od krastavca koje će se pojesti za tren oka.

Punjeni krastavci

Sastojci:

1 krastavac
1 krem sir sa ukusom belog luka
Suvi vrat
crne masline

Priprema:

Isecite krastavac uzdužno tako da ostane 2/3 krastavca. Odstanite krajeve krastavca. 

Izdubite krastavac kašičicom,a zatim ga osušite salvetom. Najbolje je da ostavite salvetu da stoji malo u krastavcu,kako bi upila svu tečnost. Izdubljeni krastavac napunite sirom, a zatim ga isecite na kolutove.

Svaki kolut ukrasite tračicama suvog vrata i maslinom, ubodite ih čačkalicom za koktele i servirajte.

Egipatska salataSastojci:

2 krastavca
2 kom mladog luka
170 grama feta sira
maslinovo ulje
limunov sok
naseckana nanaPriprema:

Krastavac oprati i iseći na kocke, kao i feta sir. Mladi luk očistiti i naseckati.. Sve pomešati i dodati iseckanu nanu, maslinovo ulje, limunov sok - pa sve lepo umešati kašikom.

Sjediniti sve sastojke i poslužiti.

TaratorSastojci:

3 kisela krastavca
5-6 čenova belog luka
1 časa pavlake
1 sup.kašika senfa
150-200 grama majoneza

Priprema:

Na najsitnije izrendati krastavce, dobro ocediti od soka, pa na to narendati beli luk. Izmešati i dodati pavlaku, majonez, senf i seckan peršunov list. Sjediniti sve i sos držati u frižideru do služenja.

Tzatziki salataSastojci:

Jedan veći krastavac
160 grama grčkog jogurta
Kašika maslinovog ulja
Dve kašičice mirođije
Kašičica i po limunovog soka
Jedno veće čeno belog luka
Četvrtina kašičice soli

Priprema:

Najpre izrendajte krastavac, a zatim ga pritisnite između ruku, kako biste iscedili višak vode.

Tako isceđen, krastavac prebacite u posudu, pa dodajte jogurt, maslinovo ulje, mirođiju, so, luk, limunov sok, promešajte i ostavite da odstoji oko pet minuta. Probajte salatu, pa po želji dodajte još začina, limunovog soka ili soli.

Ovu salatu možete da jedete odmah ili da je najpre ostavite da se ohladi u frižideru. Ako je držite u frižideru, biće sasvim ukusna za jelo naredna četiri dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati