Kuhinjica
08. 05. 2021. 11:21 0
Roštiljanje je nauka za sebe: Najveće greške i najbolji trikovi
Toplo vreme vas jednostavno vabi da izađete napolje, pa iako je preporučeno izbegavati druženje i okupljanje, svojoj porodici možete prirediti fantastičan roštilj.
Engleska agencija za standarde hrane predstavlja nekoliko saveta o tome kako pripremiti i tretirati meso sa roštilja kako biste izbegli moguće trovanje.
Da biste izbegli trovanje hranom, pripazite gde stavljate sirovo meso. Pre pečenja odvojite komade i koristite različito posuđe i posuđe za kuvanje. Takođe, na pečenom meso nemojte stavljati marinadu koja je bila u kontaktu sa sirovim mesom.Roštilj za jednokratnu upotrebu
Potrebno im je malo više vremena da se dobro zagreju, pa uvek proverite da li je meso dovoljno pečeno presecajući komad mesa na pola. Tako ćete videti da li je ostalo sirovih delova.
Dim kao ukus
Piletinu možete staviti u rernu pre pečenja, pa je samo dovršite na roštulju. Osetićete tu finu aromu dima, a istovremeno će meso biti potpuno pečeno.
Izgorelo ne znači gotovo
To što je meso na vatri postalo crno ne znači da se unutra ispečeno.
Nemojte prati sirovu piletinu
Kada perete piletinu rizikujete da prenesete bakterije na sebe, posuđe oko vas i ostalu hranu koja je u neposrednoj blizini. Visoke temperature će ubiti sve bakterije.
Komentari 0
ostavi komentar