Kuhinjica
04. 04. 2021. 06:00 0
Pileće belo meso u sosu od vina
Sočno belo meso koje se jednostavno priprema.
Sastojci:
4 komadaa pilećeg belog mesa
50 g brašna
so, biber
Sos:
150 g maslaca
1 glavica crvenog luka
beli luk
50 g graška
3 kašike soka od limuna
so, biber
belo vino
Priprema:
Pileće belo meso razrezati na pola i svaki komad istanjiti čekićem za meso. Pripremiti brašno i začine, uvaljati meso u smesu i pržiti na srednje vrelom ulju oko tri minuta ili dok meso ne porumeni.
Zaviti u foliju da zadrži svežinu dok pripremate sos.
Za sos odvojiti 50 grama maslaca i otopiti u tiganju na umerenoj temperaturi. Ispržiti iseckani luk na maslacu, pa dodati beli luk. Zatim dodati grašak, limunov sok i malo belog vina. Pustiti da se sve lagano dinsta dok tečnost ne ispari, oko pet minuta.
Smanjiti temperaturu na najmanje i dodati preostali maslac dok se sasvim ne otopi. Na kraju začiniti solju i biberom. Meso možete poslužiti uz špagete i sezonsku salatu.
Komentari 0
ostavi komentar