Kuhinjica
13. 11. 2020. 05:56 0
DANAS - ŠAM ROLNE: Korneti od lisnatog testa i kremast fil
Praktičan desert koji će se svima dopasti. Hrskavi korneti punjeni laganim filom osvajaju i izgledom i ukusom.
Sastojci:
3 žumanca
2 kašike brašna
100 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
230 ml toplog mleka
200 g šlaga
lisnato testo
šećer u prahuPriprema:
Umutite žumanca, vanilu i šećer. Dodajte polovinu mleka, pa sve umutite, zatim sipajte brašno i mutite dok ne dobijete glatku smesu, pa dodajte preostalo mleka.
Kuvajte na pari uz stalno mešanje dok ne postane gusto sedam minuta. Vreo fil sipajte u staklenu posudu, dodajte umućen šlag, promešajte, pa prekrijte providnom folijom i ostavite u frižideru.
Razvaljajte lisnato test i isecite na 12 traka. Obmotajte svaku traku oko kalupa u obliku kupe. Stavite u pleh obložen pek papirom i premažite sa malo fila. Pecite u rerni 15-20 minuta na 200°C.
Ostavite da se rogovi ohlade, a zatim ih pažljivo izvadite iz kalupa. Sipajte fil u špric ua kolače i napunite rogove. Pospite šećerom u prahu.
Komentari 0
ostavi komentar