Kuhinjica
26. 11. 2022. 07:00 0
Piletina na italijanski način
Služite sa povrćem ili salatom.
Sastojci:
2 jajeta
3 čena belog luka
so
100 g prezli
50 g parmezana
1 kašičica belog luka u prahu
500 g pilećih grudi
Za sos:
1 crni luk
2 čena belog luka
3 kašičice paradajz pirea
so, biber
malo šećera
1 kašičica italijanske mešavine začina
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte beli luk, peršun i so. Meso uvaljajte u marinadu i ostavite 15-30 minuta. Spremite smesu za pohavanje. Pomešajte prezle, beli luk u prahu i parmezan. Uvaljajte meso u poh. Zatim pržite na masti, dok ne dobiju žutu boju, odnosno dok ne budu gotove. Stavite gotovo meso u vatrostalnu posudu. Napravite sos tako što ćete izdinstati luk, zatim dodajte beli luk, paradajz pire, so, biber i malo na vrh kašike šećera. Kratko dinstajte, pa dodajte italijansku mešavinu začina. Sipajte sos preko mesa, pa stavite preko komade mocarele. Pecite u rerni na 250°C nekih 15 minuta ili dok se mocarela ne istopi.
Komentari 0
ostavi komentar