Kuhinjica
10. 06. 2020. 06:18 0
OVAKVU niste jeli: Boranija sa mlevenim mesom iz rerne
Sočno, ukusno, ma prelepo. Ručak koji morate napraviti. Ovo jelo mnogi nisu probali. Boranija sa mesom iz rerne, koja će često biti na vašem stolu.
Sastojci i priprema:
700 g boranije (sveža ili zamrznuta, žuta ili zelena)
300 g mlevenog mesa (bilo koje)
150 ml paradajz pelata ili kuvanog paradajza
150 ml vode (ako koristite kuvani paradajz stavite samo 100 ml vode)
1 velika glavica crnog luka
50 ml ulja
3 kašike brašna
1 jaje
200 g kisele pavlake
peršunovo lišće
so, biber, 1 kašika sitne crvene paprike
ako zelite stavite kolutove paradajza
Priprema
Boraniju skuvajte u posoljenoj vodi da bude mekana. Izdinstajte luk na ulju, dodajte meso, paradajz pelat, vodu, peršunovo lišće, so, biber, sitnu crvenu papriku. Krčkajte 10 minuta. Oceđenu boraniju dodajte izdinstanom mesu koje ste sklonili sa šporeta. Dodajte 2 kašike brašna, promešajte i stavite sve u tepsiju ili vatrostalni pekač.
Umutite jaje sa pavlakom, brašnom, malo posolite i prelijte preko boranije. Pecite u rerni oko 20 minuta na najjačoj temperaturi. Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar