Kuhinjica
07. 06. 2020. 07:45 1
NEODOLJIVA, KREMASTA Čorba od karfiola
Ukusna čorba sa povrćem i kačkavaljem.
Sastojci:
1 manja glavica karfiola
1 kašika putera
4 kašike brašna
2,5 l bistre supe
3 žumanca
1 kašika hladne vode
biber
3 kašike rendanog kačkavalja
kriške ražanog hleba premazane puterom
soPriprema:
Očistite karfiol, operite i stavite u šerpu. Prelijte vrućom, posoljenom vodom, jedna kašika na litar vode i kuvajte na tihoj vatri pola sata.
Ocedite ga i sačuvajte šoljicu tečnosti. Zatim rastavite karfiol na cvetiće, stavite ih u zagrejanu činiju za supu i držite na toplom mestu.
U šerpi od tri litre napravite bledu zapršku od putera i brašna. Prelijte supom i vodom od karfiola, pustite da provri i kuvajte tri minuta mešajući.
Razmutite žumanca sa kašikom hladne vode, dodajte četvrtinu šoljice tople čorbe, sipajte postepeno u šerpu i mešajte dok ne provri. Na kraju dodajte biber i rendani sir.
Gotovu čorbu sipajte u činiju preko karfiola. Najbolje je poslužiti uz ražani hleb premazan puterom.
Prijatno!
Komentari 1
ostavi komentar