Kuhinjica
17. 05. 2020. 07:46 0
PRAVI UŽITAK Lazanje od tikvica
Nedeljni ručak za poželeti, lagana lazanja od tikvica.
Sastojci
Potrebno je:
2kg tikvica
500g mešanog mlevenog mesa
1 manja glavica crnog luka
4 jajeta
100ml mleka
Po potrebi brašno
Po ukusu so
Biber
PeršunPriprema
Tikvice očistiti, iseći po dužini, posoliti i ostaviti sa strane da puste vodu. Na malo ulja dobro propržiti crni luk, onda dodati mleveno meso, so, biber, seckan peršun i ostale začine po ukusu. Tikvice ocedite od vode blago, a zatim ih uvaljajte lagano u brašno.
Ređati u pleh, u koji ste prethodno sipali malo ulja. Slagati red tikvica, red mesa, i završiti sa tikvicama. Pleh prekriti sa aluminijumskom folijom i staviti u prethodno zagrejanu rernu da se peče oko 15 minuta. Nakon toga, skinuti foliju. Umutiti četiri jajeta sa 100 mililitara mleka, i preliti preko tikvica. Vratiti u rernu još 15 minuta da se dobro zapeče.
Komentari 0
ostavi komentar