Kuhinjica
30. 04. 2020. 06:32 0
Musaka sa zeljem
Lagan i jednostavan ručak za sve.
Sastojci
Potrebno je:
4 veze zelja
500g mlevenog mesa
1 koren šargarepe
Po ukusu so
Po ukusu suvi biljni začin
Po ukusu mleveni crni biber
2 manje glavice crnog luka
1dl ulja
200g kajmaka
4 jajaPriprema
Zelje operemo i odstranimo tvrdi deo. Meso izmešamo sa rendanom šargarepom, usitnjenim crnim lukom i začinima, dodamo ulje i malo vode i prodinstamo. U tepsiju ređamo prvo lišće zelja koje prvo provučemo kroz vrelu vodu, ređamo od prilike tri do četiri lista jedan preko drugog, za jedan sloj. Kad popunimo dno tepsije sipamo trećinu smese od mesa i rasporedimo, pa ponavljamo postupak.
Musaku završavamo sa slojem zelja. Izmućkamo jaja sa kajmakom po potrebi dodamo so, ako je kajmak dovoljno slan nije potrebno dodavati so, prelijemo musaku.
Pečemo na 200 stepeni oko 20 minuta. Ostavimo malo da se ohladi pre služenja.
Komentari 0
ostavi komentar