Kuhinjica
21. 03. 2020. 07:41 0
Čizkejk torta od maline
Uživajte u ukusnoj i kremastoj torti koja je gotova za tren oka.
Sastojci
Za koricu:
300g mlevenog plazma keksa
125g margarina
2 kašike šećera u prahu
1dl soka od narandže
Za beli fil:
400g milerama
200g kisele pavlake
100g šećera u prahu
200ml slatke pavlake
1 kesica (10 g) želatina
4 kašike vode
Za voćni fil:
600g malina
10 kašika šećera
2dl vode
2 kesice (20 g) želatina
8 kašika vodePriprema:
U posudu staviti mlevenu plazmu, šećer u prahu, istopljeni margarin i sok od narandže. Sjediniti da se dobije kompaktna masa i staviti je u kalup sa obručem prečnika 24 centimetara. Masu dobro poravnjati da se dobije korica. Napraviti voćni fil i to dva puta.
U jedan deo fila: U posudu staviti 300 gr malina, 5 kašika šećera i jedan decilitar vode. Kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati jedan želatin nabubreo u četiri kašike vode. Masu izmešati da se želatin istopi i ostaviti da se prohladi. Još jednom nponoviti ovako, tako da imamo dva fila od maline.
Beli deo fila. U posudu staviti mileram, kiselu pavlaku i šećer u prahu. Umutiti mikserom. Umutiti 200 ml slatke pavlake i dodati u mileram. Jedan želatin preliti sa četiri kašike vode, ostaviti da nabubri pa istopiti na tihoj vatri i dodati u fil. Dobro izmešati. Preko korice staviti jednu polovinu belog fila, preliti sa voćnim filom. Ostaviti u zamrzivaču 15 minuta da se stegne, pa preliti sa drugim delom belog fila. Odozgo preliti drugim delom vocnog fila. Ostaviti da se dobro ohladi.
Komentari 0
ostavi komentar