Kuhinjica
10. 03. 2020. 07:05 0
Dezert koji svi volimo: Štrudla sa džemom
Vaše novi omiljeni dezert koji je idealan za svaku priliku i gotov za kratko vreme.
Sastojci
Za testo:
500g brašna (tip 500)
250ml mleka
100ml ulja
2 jaja
1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
1/2 kašičice soli
5 kašičice šećera
Nadev:
Džem (po izboru)
Za premazivanje rolata:
1 žumance
Nekoliko kapi uljaPriprema:
U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi.
Testo podeliti na dva dela, prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.
Jednu polovinu istanjiti što više možete, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh. Rolate premazati žumancem u koji ste stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati šećerom u prahu i poslužiti toplu.
Komentari 0
ostavi komentar