Kuhinjica

[ Izvor: Stvar ukusa ]

20. 02. 2020. 07:10 0

Domaći karamel preliv

Fil ili dodatak za voćnu salatu…

Sastojci:

- 1 ½ šolja šećera

- 50 g slanog putera

- ¾ šolje slatke pavlake

- 1 kašičica soli

Priprema:

Šećer sipajte u manju šerpicu i stavite na šporet, na umereno jaku temperaturu i ostavite da se topi 5-7 minuta dok stalno mešate sa silikonskom spatulom ili žicom za mućenje.

Kad se šećer rastopi, odmah dodajte puter i nastavite sa mešanjem dok se puter u potpunosti ne istopi. Nakon toga lagano sipajte slatku pavlaku i ostavite da proključa pa pustite da krčka svega jedan minut pa sklonite sa šporeta i dodajte so, dobro promešajte.

Dok je još vruć, umak sipajte u sterilnu staklenu teglicu, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ostavite u frižider da stoji najviše dve nedelje. Pre upotrebe sos blago umlačite.

Napomena: Ako ne želite previše slan umak izbacite ili smanjite količinu soli.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati