Kuhinjica
28. 09. 2025. 07:29 0
Najbolji preliv za turšiju ikada: Svaka domaćica mora da ima ovaj recept za zimnicu
Ako ove godine pripremate turšiju, neophodno je da je spremite kako treba, a jedna od najbitniji je preliv.
On će savršeno ukiseliti povrće, ali i učiniti ga hrskavim. Nekada se ovaj preliv pravio sa esencijom, ali u modernijim receptima je ona zamenjena turšijom.
Povrće naravno birate po želji, a ako volite da eksperimentišete možete da napravite i voćnu turšiju.
Sastojci (za 4 kg povrća):
3 l vode
1 l sirćeta
200 g soli
150 g šećera
1/2 vinobrana
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, pa dodajte šećer i so. Kada tečnost proključa sklonite sa šporeta, pa ostavvite da se potpuno ohladi. Nakon toga sipajte sirće i promešajte.
U šolju sipajte malo tečnosti i dodajte vinobran. Dobro promešajte, pa sipajte nazad u šerpu. Ovom tečnošću prelijte povrće u buretu ili teglama i ostavite da odstoji 20 dana.
Komentari 0
ostavi komentar