Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

28. 09. 2025. 07:29 0

Najbolji preliv za turšiju ikada: Svaka domaćica mora da ima ovaj recept za zimnicu

Ako ove godine pripremate turšiju, neophodno je da je spremite kako treba, a jedna od najbitniji je preliv.

On će savršeno ukiseliti povrće, ali i učiniti ga hrskavim. Nekada se ovaj preliv pravio sa esencijom, ali u modernijim receptima je ona zamenjena turšijom.

Povrće naravno birate po želji, a ako volite da eksperimentišete možete da napravite i voćnu turšiju.

Sastojci (za 4 kg povrća):

3 l vode

1 l sirćeta

200 g soli

150 g šećera

1/2 vinobrana

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, pa dodajte šećer i so. Kada tečnost proključa sklonite sa šporeta, pa ostavvite da se potpuno ohladi. Nakon toga sipajte sirće i promešajte.

U šolju sipajte malo tečnosti i dodajte vinobran. Dobro promešajte, pa sipajte nazad u šerpu. Ovom tečnošću prelijte povrće u buretu ili teglama i ostavite da odstoji 20 dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nastup

Zoran Živković [26.09.2025.]




Video dana

Sveže pečenje

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na klupi Srbije?

Rezultati