Savremena žena

Direktno.rs

28. 01. 2022. 14:47 0

Jutjuberka umrla od sarkoma: Ovo su simptomi

Jutjuberka i influenserka Melani Ham preminula je u 36. godini života od kancera. Naime, Melani se protiv ove opake bolesti borila dve godine, a na Jutjub kanalu često je pričala o zdravstvenom stanju. Njen suprug Robert potvrdio je tužne vesti na Instagram profilu.

- Melani se protiv ove bolesti borila kao ratnica i kao kraljica. Teška srca sa dubokom tugom delim vest o smrti moje neverovatne i prelepe supruge. Poslednjih meseci stvari su se progresivno pogoršale i zahvalni smo Bogu što smo nam je dozvolio da provedemo praznike i lepe trenutke.

Melani je preminula samo devet dana pre njihove 16. godišnjice braka, a Robert je na to rekao:

- Uprkos velikoj tuzi, moja porodica i ja želimo da proslavimo jednu neverovatnu ženu i njen život. Strastveno je volela, stvarala, davala i bila moja najbolja drugarica.... Do kraja.

Bolest je otkrivena pre dve godine

Melani je u avgustu 2020. godine otkrila da joj je dijagnostikovan epitelioidni angiomiolipom, koji pripada porodici karcinoma sarkoma.

Sarkomi su tumori koji ne poznaju granice, što znači da se mogu pojaviti u praktično svakom regionu ljudskog tela - kostima, hrskavici, nervima, tetivama, krvnim sudovima, masnim tkivima... U skladu sa tim, i simptomi koji dolaze sa njima su najrazličitiji, tako da se kroz njih diferenciraju i različiti podtipovi.

Melani je često pričala o svom zdravstvenom stanju, a jednom prilikom je rekla da je bolest koju ima veoma retka i da se ova vrsta karcinoma ponaša drugačije od "tipičnog", što znači da je veoma nepredvidiv.

Nada je uvek postojala

Melani je u maju 2021. podvrgnuta operaciji, ali je samo nekoliko nedelja kasnije osetila prve simptome, a skener je otkrio da se rak ponovo proširio i da je veoma agresivan.

- Išla je na hemoterapije i nadali smo se da će uspeti, ali skener je pokazao da hemoterapije, nažalost, ne utiču na kancer. To je bio još jedan udarac za nas - rekao je Robert.

Melani je poslednji video na Jutjubu objavila u aprilu 2021. godine.

- Pokušavamo da ostanemo pozitivni i verujemo da će sledeći tretman "upaliti", ali istina je da ne postoji jasan put kako se boriti s ovim, pa ćemo samo nastaviti sa borbom - rekla je tada Melani.

Njeni fanovi slomljeni su vešću da je influenserka izgubila bitku za život.

- Toliko sam razmišljao o njoj... Gledao sam stare klipove i slike i nadao se da je dobro. Tako je žao zbog nje - napisao je jedan čovek.

- Tako mi je žao njene porodice. Moje srce je slomljeno. Počivaj u miru, draga Melani - dodao je drugi.

Simptomi sarkoma

Postoji oko 100 vrsta sarkoma, koji su podeljeni u dve grupe - sarkomi mekog tkiva i sarkomi kostiju. Simptomi sarkoma se razlikuju u zavisnosti od mesta i tipa sarkoma.

Simptomi se obično javljaju oko mesta koje je zahvaćeno, a najčešći su:

Bol u stomaku

Gubitak daha

Osećaj ispunjenosti creva

Grudvica ispod kože

Bol u zahvaćenoj kosti

Hramanje

Gubitak težine

Krvava stolica

Anemija

Vaginalno krvarenje

Uzrok sarkoma još uvek nije poznat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati