Savremena žena

Direktno.rs

17. 01. 2022. 06:00 1

4 vežbe za kičmu ako dugo sedite

U današnje vreme mnogo je ljudi čiji posao iziskuje da najmanje osam sati sede ispred kompjutera. Možda to nekima zvuči kao posao iz snova - sediš i kuckaš..., ali da li je to zapravo tako? Dugo sedenje i umor dovode do lošeg držanja tela, bolova u leđima, a kasnije može doći i do pojave deformiteta kičme.

Verujemo da ste u toku radnog vremena veoma zauzeti, ali to nije izgovor da za vreme pauze ne izdvojite nekoliko minuta i poboljšate fleksibilnost i tonus mišića.

Stoga, budite odlučni i svaki dan radite ove četiri vežbe koje vam neće oduzeti previše vremena.

Vežba 1

Krenite s vežbama za vrat, koje će vam pomoći da opustite cela leđa. Ne morate da ustajete, važno je samo da vam leđa stoje pravo, što je više moguće. Lagano kružite glavom u jednu, pa u drugu stranu.

Spuštajte glavu na dole, polako, što sporije, i osetite kako vam se cela kičma isteže. Savijte glavu na desnu stranu, uvetom ka ramenu, zadržite 10 sekundi, pa na levu stranu.

Uradit ovu vežbu u tri serije.

Vežba 2

To što sedite za stolom ne znači da ne možete da istegnete ruke, a samim tim i leđa. Istegnite mišiće desne ruke tako što ćete pokušati da dosegnete što je više moguće u levu stranu. Levom rukom uhvatite lakat desne ruke i vucite ka sebi što više možete.

Držite pet sekundi. Uradite osam ponavljanja pre nego što pređete na drugu ruku.

Vežba 3

Veoma je važno da se krećete. Umesto da odete u toalet koji je na vašem spratu, vi prošetajte do drugog sparta i na taj način razmrdajte telo. Sve vreme dok se krećete, pomerajte ramena i ruke, kako bi se mišići opustili.

Hodanje na prstima dok su vam ruke u spojene u vazduhu iznad glave pomaže da istegnete celo telo - od glave do pete.

Vežba 4

Ukrstite prste i istegnite se rukama unapred što više, povijajući leđa. Zadržite 15 sekundi, a onda ukrstite prste iza leđa i istegnite se tako da se lopatice međusobno približe, povijajući i glavu unazad. Zadržite 15 sekundi. Ukrstite prste i istegnite se nagore i zadržite se u tom položaju 15 sekundi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati