Savremena žena

[ Izvor: K1 ]

24. 10. 2021. 17:21 0

Nina Kolundžija o bolesti: Jedan ultrazvuk vam može spasiti život

Poznata voditeljka i novinarka Nina Kolundžija pridružila se svojoj koleginici Biljani Obradović u širenju svesti o važnosti redovnih, godišnjih sistematskih pregleda kako bi se bolest otkrila na vreme. Ona je, takođe, na televiziji K1 u emisiji "Kec na jedanaest" sa gledaocima podelila svoju priču o borbi sa cističnim tumorom pankreasa.

Nina je objasnila da ni ona, kao ni Biljana, nije imala nikakve simptome bolesti.

- Ja sam na redovnom sistematskom pregledu koji obavljamo na poslu kontrolisala polip na žučnoj kesi. Lekar mi je tada uočio promenu na pankreasu za koju se ispostavilo da je cistični tumor. Benigni srećom, ali ako se ne otkriju na vreme ovi tumori postaju maligni. Moja nesreća bila je ta što sam za tumor saznala tokom korone, tako da sam na intervenciju, jer nisam bila hitan slučaj, čekala punu godinu – kazala je Nina na K1.

- Imala sam tu sreću da poznajem Biljanu s kojom sam u kontaktu zbog posla i hvala joj na tome što me je uputila kod sjajnog dr Nikice Grubora koji nas je obe operisao. Moj tumor nije bio veliki, oko tri centimetara, a oporavak je tekao "školski", bez ikakvih komplikacija, ali i pored toga u bolnici sam provela čak 17 dana - rekla je Kolundžija.

- Moj apel je da ne propuštate kontrole jer vam jedan ultrazvuk stomaka godišnje može spasiti život – poručila je Nina.

Njena koleginica Billjana Obradović ranije je ispričala kako je ona saznala za tumor pankreasa.

- Otišla sam na redovni ginekološki pregled i zamolila lekara da mi pregleda i bubrege jer zbog posla, sa timom "Partizana", često na hladnom i otvorenom kada su utakmice provodim mnogo vremena. Kazao mi je da imam "nešto ogromno u stomaku" i ispostavilo se kasnijim pregledima da imam tumor veličine 11 centimetara. Pankreas je izuzetno važan organ za ceo naš organizam, ali simptoma najčešće nema. Nažalost, kada se pojave, tada je već kasno. Zato apelujem na sve da ne propuštaju sistematske preglede. Najmanje jedanput godišnje pregledajte se od glave do pete. Moj tumor bio je toliki zato što je godinama rastao, a ja to nisam znala – kazala je Biljana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati