Savremena žena

Direktno.rs

11. 09. 2021. 09:11 0

Ljuske od oraha su dobre za nesanicu i krvne sudove

Ako ste mislili da je samo jezgro oraha lekovito, prevarili ste se. Ljuska je itekako lečiva za razne tegobe u organizmu.

Da li su namirnice zdravije ili štetnije ukoliko se konzumiraju sa korom, pitanje oko kojeg se stručnjaci ne slažu. Dok u poslednje vreme sve više slušamo o zdravstvenim benefitima krompira obarenog s ljuskom, kao i višestrukoj koristi kore od banane, ipak postoje i namirnice koje se nikako ne mogu konzumirati sa ljuskom, korom i sl. Jedna od njih je orah, ali ako bacate ljusku od ovog koštunavog voća, napravićete veliku grešku. Rusi je koriste kao "lek" za probleme sa nesanicom i to veoma uspešno.

Kako se priporema tradicionalni narodni lek za nesanicu od ljuske oraha?

Zapravo, priprema je veoma jednostavna. Dobro opranu ljusku oraha potrebno je samo preliti mlakom vodom i kuvati na tihoj vatri 20-25 minuta. Procedite piće i popijte pre spavanja. Dok izbrojite do deset, utonućete u san.

Kako se koristi ljuska od oraha za čišćenje krvnih sudova?

Ljuske oraha sadrže i supstance koje pomažu u čišćenju krvnih sudova i sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka. U narodu postoji i lek protiv ovih problema, a koji se, naravno, priprema od ljuske oraha. Evo šta treba da radite...

Ljuske od 15-20 oraha temeljno operite, osušite, naslažite u veću staklenu teglu i napunite sa 0,75 litara votke. Pokrijte i čuvajte na suvom i tamnom mestu. Nakon dve nedelje procedite, a uzimajte svako veče jednu kašiku pre spavanja kako biste sprečili pojavu krvnih ugrušaka i normalizovali pritisak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati