Savremena žena

Direktno.rs

18. 07. 2021. 22:01 0

6 najpopularnijih masaža, izaberite onu pravu

Masaža je zaista čudotvorna, deluje kao lek i na telo i na dušu, pa ste posle svakog tretmana potpuno preporođeni.

Postoje masaže specijalno namenjene različitim delovima tela ili one koje služe kao terapija, a vi ih možete odabrati u zavisnosti od trenutnih potreba i životnih navika.

Anticelulit

Pomoću ove masaže poboljšava se cirkulacija, izbacuju toksini i jača tkivo. Traje oko pola sata i sprovodi se u seriji od deset vezanih tretmana, najbolje čim se ženi završi ciklus. Kako je intenzivna, potrebno je da prve masaže budu blaže da se ne naprave modrice.

Tokom tretmana koriste se ulja, gelovi i kreme, a po završetku se tretirani delovi uvijaju u foliju, pokrivaju ćebetom i greju još pola sata.

Sportska

Namenjena je sportistima i osobama koje se aktivno bave sportom, jer joj je osnovna funkcija sprečavanje povreda i povećanje sportskih mogućnosti. Pri samom tretmanu koristi se kombinacija više tehnika, a pokreti su brži i intenzivniji nego na relaks masaži.

Fokus je na istezanju mišića, što povećava njihovu elastičnost. Masaža celog tela traje 60 minuta, a određenog dela do pola sata.

Šijacu

Najbolja je za ljude koji žele da se opuste i oslobode stresa, bola i napetosti. Pri ovoj japanskoj masaži pritiska se niz akupunkturnih tačaka, poboljšava se protok energije i telo se vraća u balans. Njom se stimuliše protok životne energije i povećava mogućnost samoizlečenja.

Šijacu povoljno deluje na stres, migrenu, bol u leđima, gojaznost, hronični umor. Radi se preko odeće i na tvrdoj podlozi. Tretman traje oko 45 minuta.

Relaks

Najčešće se traži i primenjuje. Uz pomoć ulja ili losiona za masažu terapeut masira površinske slojeve mišića dugim, glatkim i kružnim pokretima. Opuštajuća je, nežna i preporučuje se osobama koje prvi put idu na masažu.

Tretman traje oko sat vremena.

Limfna drenaža

Tretman je namenjen povećanju cirkulacije limfe, venske cirkulacije, detoksikaciji i izbacivanju viška tečnosti. Preporučuje se kod proširenih vena i kapilara, otklanja osećaj težine u nogama, dobra je u prevenciji i otklanjanju celulita i jačanju imunog sistema.

Prilikom masaže pokreti moraju da budu nežni i prate limfni sistem, da simuliraju kretanje tečnosti kroz organizam. Može se sprovoditi ručno ili pomoću aparata. Tretman traje 35 minuta.

Duo relaks

Tokom ove masaže možete da utonete u harmoniju zajedno s nekim ko vam je blizak. Ovo je inače klasična relaks masaža, a na vama je da odaberete da li ćete vreme provedeno u masaži iskoristiti za opušteni razgovor sa dragom osobom ili ćete u tišini podeliti ovo nezaboravno iskustvo.

Duo relaks masaža traje oko sat vremena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati