Savremena žena

Direktno.rs

28. 05. 2021. 09:50 0

Jagoda dijeta: Za četiri dana, TRI kilograma manje

Iskoristite sve niže cene jagoda i isprobajte novu dijetu. Za četiri dana trebalo bi da se oslobodite tri kilograma viška, a za "lenjivce" je značajno da pošto dijeta traje kratko nije neophodno da trenirate. Samo se držite plana ishrane i naslage će da se istope.

Jagode su izuzetno bogate vitaminom C. Kada je u pitanju folna kiselina - jagoda je u tom slučaju apsolutni lider. Takođe, ovo voće je antiseptik i odlično pomoćno sredstvo u kozmetici, odlično deluje i kod problema sa desnima i respiratornih problema, kao i protiv povišenog krvnog pritiska. Na pshološkom planu smanjuje stres i poboljšava raspoloženje.

Prvi dan

Doručak: Voćna salata - Uzmite 250 grama jagoda, operite ih i isecite na kriške. Polovinu jabuke isecite na kockice, a pola banane na kolutiće. U velikoj činiji lagano pomešajte sve sastojke uz dodatak jedne kašičice meda i 50 grama nezaslađenog jogurta.

Užina: Šejk - Izmiksirajte 100 grama jagoda i jedan decilitar nemasnog mleka, dodajte pola kašičice meda i 50 mililitra negazirane mineralne vode. Dobićete toliko potrebnu energiju, malo kalorija a osećaj gladi će odlepršati.

Ručak: Salata.

Potrebno je:

150 grama jagoda
parče ćurećih grudi
100 grama krastavca
300 grama špargle
10 grama peršuna
20 grama mlevenih oraha
1 kašike soka od limuna
6 kašika čorbe od povrća
kašičica maslinovog ulja

Očistite špargle, isecite na komade, kuvajte dok ne budu sasvim meke. Jagode operite i isecite na krugove. Isecite i krastavac na kriške a obarene ćureće grudi na trake. Sve to pomešajte u velikoj činiji. Preko toga sipajte sos napravljen mešanjem soka od limuna, šest kašika čorbe i maslinovog ulja. Pospite orasima po želji i ukusu.

Užina: Jogurt sa jagodama - Izmiksirajte 100 grama jagoda, jedan decilitra malomasnog jogurta sa kašičicom meda.

Večera: Salata - Pomešajte veći kuvani krompir, glavicu sitno seckanog crnog luka, jedan mali kuvani celer, jedan decilitra jogurta, 50 grama nemasnog sira i lišće peršuna. Ukus po želji doterajte sokom od limuna, solju i biberom.

Drugi dan

Doručak: dve kriške integralnog hleba premazanog malomasnim sirom.

Užina: Pire - Od 200 grama jagoda napravite pire, pomešajte sa različitim bobicama, dodajte jednu kašičicu maslaca i kašičicu meda.

Ručak: Salata - U velikoj činiji pomešajte sitno seckane jagode (100 grama), pola zelene salate, paradajz, papriku, nemasni sir (50 grama), jogurt (1/2 decilitra), sok od limuna, soli po ukusu, tost od kriške integralnog hleba.

Užina: Koktel - Mešavinu soka od jagoda (jedan decilitra), nemasnog jogurta (jedan decilitra) i soka od ananasa (1/2 decilitra).

Večera: Palačinke sa jagodama - Palačinke pecite u teflon tiganju i služite sa kremom od izgnječenih jagoda, mladog sira i kašičice meda.Treći dan

Doručak: Energetsko "punjenje" - Ovsena kaša sa dodatkom pola decilitra soka od jabuke, pola banane i 100 grama kolutića jagoda.

Užina: Koktel - Izmiksirajte jedan decilitra niskokaloričnog jogurta, 100 grama jagoda i kašičicu meda.

Ručak: 200 grama svežih jagoda a zatim karfiol. Manju glavicu karfiola obarite u vodi, pa zatim premažite sa kašičicom putera, a onda pospite komadićima sitnoseckane šunke.

Užina: Mešavina - Jedan decilitra soka od pomorandže i jagoda sa kašičicom meda.

Večera: Pire - Od veće barene šargarepe i jednog barenog krompira uz dodatak mleka. Dodajte i kašičicu maslaca i malo vode. Dobro promešajte. Sipajte pire u vatrostalnu posudu, preko njega stavite kolutove paradajza i paprike isečene na trake. Pospite sa kašikom parmezana a po želji dodajte prstohvat bosiljka. Zapecite u rerni 15 minuta. Uz ovaj pikantni pire se konzumira mešavina gustog soka od jednog paradajza i 100 grama jagoda.

Četvrti dan

Doručak: dve kriške integralnog hleba, sa namazom od nemasnog sira i 50 grama jagoda.

Užina: Multivitaminski miks - Izmiksajte jednu pomorandžu, jednu jabuku i 100 grama jagoda. Dodajte kašičicu meda i još malo miksajte.

Ručak: Riba - Najbolje bi bilo da to bude pastrmka, lagano dinstana sa crnim lukom, začinjena peršunom i kriškama limuna. Na ribu stavite i kolutove od 50 grama jagoda i po želji malo senfa.

Užina: Koktel - U blender ubacite 150 grama jagoda, kašičicu meda, sok od jednog limuna, i jedan decilitra vode. Po želji možete "obogatiti" ovaj napitak i dodavanjem 1/2 decilitra nemasnog jogurta.

Večera: Salata  Dok pečete jedan veći krompir u rerni napravite u blenderu mešavinu od sveže šargarepe, paprike, lista celera i soka od limuna. Neka liči na pastu. Posebno pomešajte nekoliko većih jagoda, 50 grama nemasnog sira i jedan decilitra jogurta. Opet napravite pastu, ali nešto ređu. Skinite pažljivo ljusku sa pečenog krompira pa ga prekrijte prvim (gušćim) namazom, a zatim prelijte i ređim namazom.

Saveti

Dijeta je bazirana na svežim namirnicama - zato obratite pažnju prilikom kupovine na kvalitet Ako ste zaposleni od devet do pet - najbolje je da dijetu počnete u petak. Time ćete preskočiti samo dva ručka, a rezultati će biti slični.

Pijte najviše dve šoljice kafe dnevno, a uz svaku šoljicu obavezno i čašu vode

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati