Savremena žena

A. O. [ Izvor: Večernji.hr ]

24. 01. 2021. 20:11 0

Stručnjaci otkrili: Kroksice ne nositi više od OSAM sati

Lekari kažu da često nošenje kroksica može biti dobro samo za ljude koji imaju visoki ris ili one koji pate od edema ili akumulacije vode u nogama i zglobovima.

Iako mnogi misle da su savršeno udobni i prikladne za celu porodicu i bilo koju priliku, tvrdi pedijatar Paul Čadvick kaže da popularne kroks nisu dobre za celodnevno nošenje.

- Pojas po sredini krokusa koji drži stopalo na mestu mnogi guraju iza pete, pa se umesto na petu više oslanjaju na prste - rekao je Čadvick.

- To može dovesti do pojave kurjih očiju, otoka stopala i plikova, pa preporučuje da kroksice nosite povremeno, ne svaki dan i ne predugo.

- Dobra cipela treba da ima dovoljno prostora za prste, širina treba da se podudara sa širinom stopala i treba da bude izrađena od prirodnih materijala koji omogućavaju stopalima da dišu - kaže Čadvick i predsednik Američke akademije pedijatrijske sportske medicine doktor Alek Kor.

- Fleksibilna cipela može čak da izazove upalu tetiva i deformacije prstiju - rekao je Kor

Prema tome, prema njegovim rečima, često nošenje kroksica može biti dobro samo za ljude koji imaju visoki rist ili one koji pate od edema ili akumulacije vode u nogama i zglobovima - ali čak im i on kaže da ih ne nose duže od osam sati dnevno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati