Savremena žena

Direktno.rs

24. 11. 2020. 12:37 0

Momku amputirana donja polovina tela: UŽASNA nesreća, ali živ je

Posle teške nesreće s viljuškarom, 19-godišnjak je jedva preživeo, ali je ostao bez cele donje polovine tela. 

Loren Sčauers iz Sjedinjenih Američkih Država, vozio je viljuškar preko mosta, kada se iznenada prevrnuo usled naglog skretanja. Mladić se srušio 15 metara niže, a viljuškar ga je priklještio.

Kako piše “Daily Mail” sve vreme je bio pri svesti i mogao je da vidi da mu je odsečena jedna ruka, a sve od kukova nadole bilo je smrvljeno ispod viljuškara. 

- Sve vreme sam bio pri svesti. Bukvalno sam gledao kako viljuškar pada na mene - rekao je Loren. 

Lekari su mu, uz njegovo odobrenje, uradili operaciju nazvanu hemikorporektomija, kojom je uklonjena donja polovina tela, od struka naniže. 

- Nije bio težak izbor. Birao sam da li ću preživeti ili umreti. Moja devojka je bila sa mnom sve vreme, kao i moja porodica - rekao je.Nesreća se dogodila u septembru 2019. godine u državi Montana. U to vreme vršili su se radovi na mostu i Loren je, kako bi izbegao sudar sa automobilom koji je išao prema njemu, morao naglo da skrene. Prišao je preblizu ivici, a deo mosta se samo srušio ispod njega. Pokušao je da iskoči iz vozila, ali noga mu se zaglavila za kaiš.- Kada je kamion počeo da pada, otkopčao sam sigurnosni pojas i pokušao da iskočim. Znam da to nije bila najpametnija ideja, ali to je bila instinktivna reakcija. Pojas se na kraju zapetljao oko moje noge, pa sam se samo ljuljao i slomio rebro. Pokušao sam da ostanem na vrhu viljuškara dok se prevrtao. Sve vreme sam bio svestan i video sam da je viljuškar pao na desnu podlakticu i donji deo tela. Sećam se da sam gledao u ruku, i da je komad mišića samo ležao na podu pored mene.

Kasnije su saznali da je Loren uspela da preživi jer je zemlja bila meka zbog radova.Ostao je bez desne podlaktice, a slomljeno mu je rame i ključna kost na toj strani. Oštećena su mu i pluća, pa mora da diše uz pomoć sonde. Donji deo tela bio mu je potpuno smrskan i morao je da donese odluku o amputaciji. Lekari su mislili da će umreti. Trebao je da ostane u bolnici godinu i po dana, ali je na kraju pušten kući posle tri meseca. Sada ima protetsku ruku i uspeo je da savlada kretanje u invalidskim kolicima bez ičije pomoći. 

Sabia i Loren su sada vereni i zajedno vode Jutjub kanal Sabia i Loren, gde ih prati 78 hiljada korisnika. 

Njegovoj devojci Sabiji Reiče rečeno je da neće preživeti, a ona se oprostila od njega čak šest puta, svaki put očekujući da sledeći dan neće doživeti. Uprkos svačijoj prognozi, Loren je preživeo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati