Savremena žena

Direktno.rs

26. 10. 2020. 13:06 0

Naučnik pred smrt javno skupljao novac za porodicu

Jedan 36-godišnjak je znao da ima još nekoliko dana života, pa je rešio da obezbedi suprugu i ćerkicu tako što je na GoFundMe platformi pokrenuo skupljanje donacija. Ubrzo je preminuo.

- Umirem od limfoma. Moja supruga Laura je sve vreme od kad smo saznali za bolest bila heroj. Uskoro će izgubiti dva dohotka (moj i njen), jer upravlja i istražuje u laboratoriji u kojoj smo zajedno radili. Moje životno osiguranje je vrlo malo jer sam član akademske zajednice i gotovo da i nemamo neku štednju. Molim vas, razmislite o tome da podržite moju suprugu u vreme kad mene više ne bude - napisao je Džef Meknajt u okviru GoFundMe kampanje, na računu koji je otvorio uoči svoje smrti, kako bi ljude zamolio da finansijski pomognu njegovoj porodici.

Tada 36-godišnji molekularni biolog sa Univerziteta u Oregonu, želeo je da uradi sve što može da njegova supruga Laura i njihova 8-godišnja ćerka Katarina budu zbrinute.Znajući da mu ostaje samo nekoliko dana života, na stranici je podelio svoj najveći strah, a to je da ćerka i supruga neće imati dovoljno novca za život kada ga ne bude.

Račun za njegovu porodicu na toj platformi podelio je i na Tviteru, napisavši: "Lekar mi je rekao da mi je ostalo možda nedelju dana ili malo više. Hvala svima koji su me podržavali, sad brinem da porodica bude sigurna".

Meknajt je umro 4. oktobra samo nekoliko dana posle pokretanja kampanje za skupljanje novca za njegovu porodicu, a od početka kampanje, od 1. do 25. oktobra, na tom GoFundMe računu prikupljeno je oko 418.000 dolara.

Njegove devojke su bile šokirane time s koliko je ljubavi isplanirao njihov život posle svoje smrti.

- Nisam znala za GoFundMe kampanju dok nisam videla da je to objavio na Tviteru. Jako sam plakala. On je bio vrlo zahvalan i laknulo mu je kad je video koliko je ljudi bilo spremno da da svoj doprinos. Osećao se bolje zbog toga što je uradio nešto da se pobrine za nas, ali mene je slomilo kad sam videla koliko je zabrinut kad je video da će sigurno umreti - priča Laura.

- Tužno je što smo izgubili Džefa, koji je puno uradio za istraživački duh na našem odeljenju i nastaviće da nam bude vodilja i posle smrti - rekao je Brus Buverman, šef Odeljenja za biologiju Univerziteta u Oregonu.Rekao je da je Džef bio poseban po tome što je bio i izvanredan naučnik i izuzetno ljubazan i suosećajan kolega.

Na univerzitetu ističu da će školski Institut za molekularnu biologiju osnovati fond u čast Meknajtu i odavanje priznanja njegovom životu i radu, u okviru kog će se stipendirati studenti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati