Savremena žena

Direktno.rs

25. 10. 2020. 21:20 0

Postavite sebi pet pitanja i otkrijte da li ste nesrećni

Iako osećaj nezadovoljstva može biti simptom depresije, nije svaki poremećaj raspoloženja put ka depresiji.

U poslednje vreme ste nezadovoljni svojim životom i niste baš sigurni zašto ste tako nesrećni. Vreme je da sebi postavite sledeća pitanja i pokušate da otkrijete šta vas stvarno muči. Iako osećaj nezadovoljstva može biti simptom depresije, nije svaki poremećaj raspoloženja put ka depresiji. Moguće je da je u pitanju prolazno neraspoloženje ili životna situacija koju je relativno lako rešiti.

Da li živim na pravom mestu?

Životna sredina utiče na nas na mnogo načina, ona može imati pozitivan ili negativan uticaj na naše celokupno zadovoljstvo. Da li se stvarno osećate kao kod kuće u mestu u kojem živite? Problemi mogu biti mentalitet, vreme, priroda, način života, smeštaj ... Budite iskreni i razmislite da li je mesto u kojem živite pravo za vas, piše "Novi list".

Problem ponekad nije u gradu, već na primer u komšiluku ili stanu u kojem živite.

Da li mi treba odmor?

Često se dogodi da smo nesrećni jer nam samo nedostaju praznici, vreme za sebe i slobodni dani. U današnje vreme često se javlja fenomen takozvanog "sagorevanja na poslu“.

Da li se bavim pravim poslom?

Posao je često izvor svakodnevnih frustracija, posebno ako radimo sa ljudima pored kojih se ne osećamo dobro ili radimo posao koji nam se ne sviđa, ne vidimo sebe u njemu, niti svoju poslovnu budućnost vidimo u toj industriji ili na tom radnom mestu. Važno je razraditi plan i pametno doneti sve odluke.Koliko su me usrećili moji ljubavni odnosi ili brak?

Ne postoji idealna ljubavna veza bez svađa i cimanja. Ali povremeno je prepirka jedno, a nesrećna veza drugo. Koliko ste srećni pored vašeg partnera? Postoje li problemi na kojima treba da poradite, da li imate neke probleme koje ne možete da rešite ali ipak na kraju volite tu osobu? Sve su to teška pitanja, a odgovori često padaju još teže.

Koliko sam zadovoljan organizacijom svog vremena?

Teško da možemo da izbegnemo žurbu na svim frontovima ovih dana. Posao, vrtić, škola, vannastavne aktivnosti, fizičke aktivnosti, prijatelji, domaćinstvo ... Obaveze se samo množe i gomilaju, a mnoštvo obaveza na grudima stvara nezadovoljstvo. Pokušajte da organizujete svoje vreme tako da ne vršite dodatni pritisak na sebe. Zatražite pomoć kada vam zatreba, a ponekad ostavite određene stvari za sutra. Ništa neće propasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati