Savremena žena

17. 10. 2020. 11:52 4

Opisao trenutke "posle smrti": Potpuna tama, a onda ljubav

Čovek koji je iskusio kliničku smrt, a zatim se vratio u život, opisao je kako je prvo osetio bes i bol pre nego što ga je "biće čiste ljubavi“ prihvatilo u zagrobnom životu.

Mnogi ljudi tvrde da su imali susret sa zagrobnim životom, ali malo je onih koji su živopisno i jasno zapamptili svaki detalj kao što je to u Vilijamovom slučaju.

Srce mu je stalo posle srčanog udara. Iako su ga na kraju spasili, Vilijam veruje da je privremeno zakoračio na "drugu stranu" i seća se procesa umiranja.

Kaže da je prošao kroz niz emocija i tvrdi da je čak imao i vremena da razmišlja o Elvisu, dok je umirao.

Na kraju nadrealnog iskustva, rekao je da je prihvatio smrt i dok je to činio, prihvatilo ga je "biće čiste ljubavi".

Vilijam je prepričao svoje iskustvo fondaciji za istraživanje života posle smrti.

- Osetio sam kako mi srce sve sporije kuca kad sam čuo kako me deca zovu. Tada je nastao mrak. Osećao sam kako se moje biće ili "svest" uvlači u mračnu prazninu. Moja prva misao i osećaj bila je radoznalost.

- Pitao sam se da li je Elvis osećao ovo dok je umirao. Onda sam postao besan i pomislio sam da je smrt bedan izgovor za "biće" koje nema hrabrosti da se suoči sa mnom licem u lice.

- Morala je da mi se prišunja iza leđa i da mi kaže da ću umreti, bez ikakve napomene. Tada sam shvatio da umirem. Kada sam to prihvatio, osetio sam prisustvo nečega šti mi je govorilo da umirem i da će to biti u redu.- Nisam osetio bol u ovoj praznini. Osetio sam osećaj opuštenosti i smirenosti, bilo je prijatno na čudan način. Još sam mogao da razmišljam i bio sam svestan da sam negde i da nisam sam.

- Osetio sam prisustvo bića čiste ljubavi i prihvatanja. Ovaj osećaj bezuslovne ljubavi je neodoljiv. Ovo prisustvo mi se činilo poznatim, kao da sam oduvek poznavao to biće i znao šta je to. Mislio sam i ono me je čulo: "Ne bi trebalo da umrem pred decom, ne želim da im to uradim“. Onda sam se vratio.

Neurolog Kristofer Koč smatra da su vizije poput Vilijamove relativno normalne i da su obično znaci da mozgu ponestaje kiseonika ili da se sam skenira u potrazi za tehnikama preživljavanja.

- Prihvatam stvarnost ovih intenzivno proživljenih iskustava - napisao je doktor Koč u članku za "Scientific American".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati