Savremena žena

Promo

29. 09. 2020. 12:53 0

Organska hrana: Da li je sigurnija? Hranljivija?

Saveti o bezbednosti hrane.

Bez obzira da li idete potpuno organsko ili se odlučite za mešanje konvencionalne i organske hrane, imajte na umu ove savete:

Izaberite raznovrsnu hranu iz različitih izvora. Ovo će vam pružiti bolju kombinaciju hranljivih sastojaka i smanjiti verovatnoću izlaganja jednom pesticidu.

Kupujte voće i povrće u sezoni kada god je to moguće. Da biste dobili najsvežije proizvode, pitajte prodavca namirnica šta je u sezoni ili kupite hranu na lokalnom poljoprivrednom tržištu.

Pažljivo pročitajte etikete sa hranom. Samo zato što proizvod kaže da je organski ili sadrži organske sastojke, ne mora nužno značiti da je zdravija alternativa. Neki organski proizvodi i dalje mogu sadržavati puno šećera, soli, masti ili kalorija.

Sveže voće i povrće temeljito operite i ribajte pod mlazom vode. Pranje pomaže u uklanjanju prljavštine, bakterija i tragova hemikalija sa površine voća i povrća, ali svi ostaci pesticida ne mogu se ukloniti pranjem. Odbacivanje spoljnih listova lisnatog povrća može smanjiti zagađivače. Ljuštenje voća i povrća može ukloniti zagađivače, ali takođe može smanjiti hranljive sastojke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati