Savremena žena

Direktno.rs

31. 08. 2020. 13:30 0

Pet recepata za detoksikaciju i ravan stomak

Voda za detoks nije samo prolazni trend. Studije pokazuju da zaista pomaže vašem telu da se reši toksina, izgubite kilograme i povećate energiju.

Osim limuna i đumbra koji su najčešći u detoks vodama postoje još neki efikasni sastojci koji će vam pomoći da se riješite nadutosti.

Voda s belim lukom

Moderna nauka potvrđuje mnoge zdravstvene benefite povezane s konzumiranjem belog luka.

Dobar je da se smanji krvni pritisak, leči grip i prehladu, poboljšava nivo holesterola i detoksikuje telo od teških metala. To se događa zbog sumpornih spojeva koji dobijate kada se beli luk isecka, zgnječi ili žvaće.

Ali sve te zdravstvene koristi možete dobiti i bez da ga jedete.

Recept:

Uzmite dva čena belog luka i naseckajte ih. Pričekajte 10 minuta, a zatim ih pomešajte sa 500 mililitara vode. Ostavite da odstoji najmanje dva sata. Konzumirajte proceđenu vodu.

Voda s nejodizovanom solju

Za čišćenje debelog creva i lečenje hronične opstipacije preporučuje se ispijanje slane vode. Naime, natrijum vam pomaže da održavate pravilno funkcionisanje živaca, mišića i nivoa krvnog pritiska. Probajte detoks vodu s morskom solju posebno ako patite od hroničnog zatvora ili vam creva ne funkcionišu kako treba.

Recept:

Pomešajte 2 kašičice morske soli bez joda i 4 šoljice tople vode. Ako želite da poboljšate ukus, dodajte malo limuna. Popijte je što je brže moguće i to na prazan želudac.

Voda s jabukom i cimetom

I jabuke i cimet mogu vam pomoći da izgubite kilograme i ojačate metabolizam. Mešanje ovih sastojaka dodaće neke važne antioksidante u vašu ishranu, uključujući vitamine C i B. Cimet ima mnoge zdravstvene koristi, snižava holesterol i borbu protiv dijabetesa.

Recept:

Naseckajte dve jabuke. Dodajte dva štapića cimeta. Stavite u frižider na sat vremena da se ukusi sjedine.Voda s krastavicama

Hladno osvežavajuće piće s ukusom krastavca može vam biti od pomoći ako želite da preskočite nagon da popijete gazirani sok ili pojedete nešto od brze hrane. Krastavac je prirodni antioksidans.

Recept:

Naseckajte krastavac i komadiće zamrznite. Dodajte ih svojoj vodi kada osetite glad ili žeđ. Za poboljšanje ukusa možete dodati i limun ili mentu.

Voda s crnim biberom

Crni biber odličan je sastojak ako želite detoksifikovati telo i izgubite nekoliko kilograma. Voda s crnim biberom ima antioksidaciona svojstva koja mogu pomoći u sprečavanju upala, preranog starenja i bolesti srca. Ubrzava metabolizam i snižava nivo šećera u krvi.

Recept:

Pola kašike crnog bibera, kašika mlevenog đumbira, kašika meda, limun i dve čaše vode.

Pomešajte biber s narendanim đumbirom, dodajte med i sve dobro promešajte. Dodajte sok od pola limuna. Prokuvajte vodu i dodajte. Jedna kašičica smese dovoljna je za čašu vode.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati