Srbija

Direktno.rs

19. 01. 2024. 19:56 5

"Hitno objaviti analize kvaliteta vode u Zrenjaninu"

Stranka Slobode i pravde Gradski odbor Zrenjanin, zahteva hitnu reakciju Instituta za javno zdravlje Batut, da objave kompletne analize kvaliteta vode u Zrenjaninu, koju je pustilo postrojenje za prečišćavanje vode za piće, kompanija "Pannonian Water" , koja se obavezala da će u prvoj fazi isporučiti vodu bez mirisa i ukusa zvanu "bela voda" - izjavila je Sonja Pernat, predsednica Gradskog odbora SSP Zrenjanin, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Poslednjih 14 dana, nesrećna fabrika vode, pušta vodu koja istopi kućne filtere, bukvalno ih pojede za samo nedelju dana. Hemija koje je istopila "reverzne osmoze" šta tek radi sa ljudskom kožom. Ova voda je zabranjena za piće i kuvanje, ali Zrenjaninci se kupaju sa ovim otrovom koji teče iz slavina. Da li se ovakva voda može koristiti za sanitarno higijenske potrebe ili isključivo za tehničku namenu, a to je doslovce pranje prostorija i toaleta i konačno neka to i objave - kazala je Pernat.

- Zahtevamo da se hitno obrate sve relevantne institucije, jer je ovo kršenje Zakona o zaštiti potrošača, kao i svih ljudskih i profesionalnih načela o brizi za stanovništvo. Vlast mora priznati građanima da problem postoji, jer veliki broj građana koristi vodu tehničkog kvaliteta, a istu i plaća. Tehnička voda je veoma širok i slobodan termin vode koja nije za piće. Da li ovakava kakva jeste i teče kroz azbesne cevi stare više od pola veka može da bude i tehnička - zaključuje Sonja Pernat, predsednica Gradskog odbora SSP Zrenjanin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati