Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Metro.co.uk ]

04. 04. 2020. 14:19 0

Alkohol u vreme pandemije: NEPREPORUČLJIVO!

Za vreme pandemije i samoizolacije može biti primamljivo otvoriti neku bocu alkoholnog pića.

Svi smo uznemireni i zatvoreni u svojim domovima, tako da je potpuno opravdano ako želite da otvorite flašu alkoholnog pića i da uz čašu ili dve čitate najnovije vesti o virusu.

Ipak stručnjaci tvrde da je alkohol u ovoj situaciji jako loš za mentalno zdravlje, a preterano konzumiranje može da ošteti imunitet. Iako se svi trudimo da budemo zdravi i da se žaštitimo tako što peremo ruke, jedemo zdravo i trudimo se da budemo fizički aktivni, šteta je da sav uloženi trud lako odbacimo.

Kada mamurluk traje nekoliko večeri jer ste razvili naviku da konzumirate alkohol svakodnevno, postaćete slabiji i skloni kašlju, prehladi i infekcijama.

- Preterano konzumiranje alkohola može prouzrokovati oštećenje imunih ćelija u plućima i gornjem disajnom sistemu - objašnjava doktor Aragon Đuzepe, lekar opšte prakse.

- Ova oštećenja mogu dovesti do ozbiljnih komplikacija i od razvijanja bolesti poput tuberkuloze i upale pluća, a da ne spominjemo da ste podložniji i da dobijete novi koronavirus - rekao je Đuzepe.- Alkohol takođe može uticati na barijeru creva i tako omogućiti bakterijama da prođu u krv.

Redovna konzumacija žestokog pića, ali čak i povremena konzumiranja može privremeno da ošteti vaš imuni sistem.

Privremeni uticaj na vaš imuni sistem može biti opasan u trenutku kada svi pokušavamo da budemo što pažljiviji. Dakle, najbolja preporuka je da se smanji konzumacija alkohola posebno u vreme pandemije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati