Savremena žena

05. 02. 2020. 17:54 0

Primetila modrice po telu, umrla za nedelju dana

Pošto su po telu neobjašnjivo počele da joj se pojavljuju brojne modrice, 22-godišnja majka Sara Armstrong otišla je kod lekara.

Sedam dana kasnije je umrla, a iza nje su ostali dvogodišnja ćerkica i neutešan partner.

Osim modrica kojima nije znala uzrok, Sara je osetila simptome slične gripi, ali je mislila da se zarazila radeći u bolnici Aintri u Liverpoolu.

Njena prijateljica iz detinjstva Danijela Džohnson ispričala je da su svi bili u šoku kad je Sara doživela moždani udar i brzo posle toga umrla.

- Stalno su joj se pojavljivale modrice, nije znala kako su nastale. Rekla sam joj da mora da ide kod lekara. Kad je otišla, izvadili su joj krv, a zatim je nazvali istog dana i rekli da mora odmah da dođe na hitan prijem. Posle toga su joj rekli da ima akutnu mijeolocitnu leukemiju - ispričala je Daniejela za Liverpool Echo.

Tvrdi da njena prijateljica nije shvatila koliko joj je zdravstveno stanje ozbiljno, a pričom o svojoj prijateljici želi da podigne svest o toj bolesti i nada se da će time podstaći ljude da provere svoje zdravlje i odu kod doktora ako primete neobične simptome.

Sara je za svoju dijagnozu saznala u 24. januara, hemoterapiju počela pet dana kasnije, a 1. februara je preminula.

Danijela kaže da je Sara ostala pozitivna i jaka do kraja, uprkos teškoj dijagnozi.

- Smejala se i svi smo se smejali sa njom. Bila je divna majka, sebe je stavljala na poslednje mesto. Krenula je sa hemoterapijom i bila je pozitivna oko ishoda - dodala je Danijela.

Akutna mijelocitna leukemija je maligna bolest krvi koja se odlikuje povećanjem mase belih krvnih zrnaca u organizmu. Jedna je od češćih akutnih leukemija u odrasloj dobi, a incidenca joj se povećava sa godinama. Simptomi su umor, nedostatak daha, pojavljivanje modrica i krvarenje te povećan rizik od infekcija. AML je bolest koja brzo napreduje te je potrebno što pre početi sa lečenjem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati