Slobodno vreme

Direktno.rs

15. 05. 2022. 15:39 1

Astronomska odšteta: Tuže sina jer još nemaju unuče

Penzionisani indijski par iz severne države Utarakand tuži sina jedinca i snaju jer im ni nakon šest godina braka nisu "podarili" unuče, te od njih traži odštetu u vrednosti od gotovo 650.000 dolara ne dobiju li unuka ili unuku u roku od godinu.

- Želimo unuka ili unuku u roku od godinu ili odštetu, jer sam na sinovo obrazovanje potrošio životnu zaradu - rekao je Sanjeev Prasad novinarima, pojasnivši da je 2006. sina poslao na obuku za pilota u SAD koja ga je koštala 65.000 dolara.

Sin se 2007. vratio u Indiju, ali je ostao bez posla i porodica ga je morala izdržavati više od dve godine, piše indijski Tajms. U međuvremenu je tridesetpetogodišnjak dobio posao pilota.

Iznos odštete uključuje troškove raskošne svadbe održane u hotelu s pet zvezdica, luksuzni automobil vredan 80.000 dolara i plaćanje bračnog putovanja mladencima u inostranstvo.

Njegovi roditelji kažu da su 2016. ugovorili njegov brak sa devojkom koja danas ima 31 godinu, nadajući se da će u penziji imati "unuče s kojim će se moći igrati".

- Najveći je problem u tome što nama u ovoj životnom dobu treba unuče, ali moj sin i snaja o nama ne vode računa. Ugovorili smo mu venčanje nadajući se da ćemo jednog dana postati deka i baka. Od tada je prošlo šest godina - rekao je Prasad.

Osećaju se, dodaju, kao da uprkos tome što imaju sve zapravo nemaju ništa.

- Vrlo smo nesrećni - kazao je Prasad.

Sud je prihvatio tužbu, a saslušanje će se održati 17. maja u Hardivaru, gradu u severnoj državi Utarakand. Advokat roditelja Prasad rekao je da par traži novac zbog "psihičke okrutnosti".

Sin i snaja nisu bili dostupni za komentar.

U Indiji se poštuje snažan tradicionalni zajednički porodični sistem koji uključuje suživot više generacija, koje često žive u istom domaćinstvu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Dežurni krivac

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati