Slobodno vreme

Promo

21. 12. 2021. 15:30 1

Gde za Novu godinu u Srbiji?

Najveselija noć u godini nam je za petama, i što se otkucavanje sata glasnije čuje, to nam je manje vremena ostalo za odabir idealne destinacije. Bilo da vam prijaju glamurozne večeri ispunjene živom muzikom i dobrom hranom, ili vam je želja da se sklupčate u planinskoj kolibi uz pucketanje vatre i čašu vina, u Srbiji ćete lako pronaći svoje parče raja. Izdvajamo vam destinacije na kojima se najviše uživa u ponoćnom nazdravljanju šampanjcem.

Beograd dočekuje ljubitelje žurki

Prestonica je tradicionalno najveseliji kutak Srbije u novogodišnjoj noći. Dani koji vode do dočeka ispunjeni su izobiljem ukrasa u najširim bulevarima i najmanjim naseljima, popustima i gužvom u tržnim centrima, veselju u centralnim ulicama i nizom manifestacija za najmlađe.

Novogodišnji noćni market, koji se organizuje na pijaci Skadarlija, okupiće dizajnere, zanatlije i gurmane na velikoj proslavi zanata i preduzetništva i prirediti savršenu uvertiru pred doček. Već 1. januara dočekaće vas Ulica otvorenog srca na neliko lokacija u gradu. Karnevalska atmosfera na punim ulicama, kroz koje šetaju Beograđani i turisti svih uzrasta, ponovo će vas napuniti energijom i spremiti za reprizu pređašnje večeri. Ali, gde dočekati taj 1. januar? Naš savet su žurke u klubovima, splavovima ili hotelima Beograda, koje se prepričavaju danima.

Đuskanje u prestoničkim klubovima

Da li ste znali da se Beograd redovno nalazi na listama gradova sa najboljim noćnim provodom? To posebno opravdana tokom prazničnih dana, kada se i nedeljama unapred rezervišu stolovi za doček i reprizu Nove godine. Turisti iz svih krajeva sveta pojure u Beograd, već od kasnih popodnevnih časova se čuju trubači na ulicama i mami vas buka popularnih lokala.

Uz prvoklasnu uslugu idu raznovrsna pića i nastupi popularnih domaćih zvezda muzičke scene. Ne brinite, biće zadovoljni ljubitelji širokog spektra žanrova! Cene se kreću od povoljnih 10 evra, što je slučaj sa Dep Lounge barom u Savamali, dok je za provod uz Natašu Bekvalac u hotelu Hilton potrebno izdvojiti 170 evra.

Zlatiborski doček Nove godine

Odlazak na planine Srbije odgovor je na svako turističko pitanje, a tokom praznične euforije strme snežne litice posebno su aktuelne. Ne samo da je najposećenija, Zlatibor je planina koja ume da priredi zabavu. Zajedničkim snagama Turističke organizacije Zlatibora i opštine Čajetina, već dugi niz godina se organizuje trodnevna manifestacija na Kraljevom trgu.

Sa početkom u 21 čas, od 31. decembra do 2. januara, moći ćete da uživate u zvucima domaće muzike, a ove godine na repertoaru su hitovi Bjelog dugmeta, Parnog valjka, Vesne Zmijanac i sve popularnije Senidah. Kada se spoji koncertna atmosfera sa prirodnim lepotama Zlatibora, dobije se prava žurka na otvorenom.

Za ljubitelje proslava u lokalima tu su novogodišnje večere u hotelima. Kao što je to i obično slučaj, u organizovanju dobrog provoda prednjači hotel Mona. Tamo vas za 119 evra očekuje večera, nastup pevačice Ivane Selakov i uživanje do kasno u noć među 400 ostalih zvanica. Zvuči sjajno, zar ne?

Smeštaj na Zlatiboru za svačiji džep

Ako postoji nešto o čemu ne treba da brinete kada se uputite na Zlatibor, to je upravo smeštaj. Izobilje izbora olakšaće vam odabir, te ćete se uz brz proces smestiti bez obzira da li dolazite u paru ili sa većom grupom ljudi. Apartmani su uvek aktuelni i njihove cene se uglavnom kreću od 15 do 200-ak evra po danu. Što ste bliži centru planine, to će cena više rasti.

Tokom praznične sezone cena smeštaja može dodatno da skoči usled velike potražnje, te je uvek najbolja opcija rezervisati na vreme ili se okrenuti ranim novogodišnjem aranžmanima. Na stranici Zlatibor smeštaj čeka vas širok izbor apartmana, na vama je samo da je posetite.

Kako izgleda proslava u Vrnjačkoj Banji?

Cenjeni hotel Zepter odlučio je da posebno obraduje svoje goste tokom praznika, te neće organizovati samo doček već i reprizu. Svečana večera u pratnji žive muzike, žurka koja traje sve do 2 sata ujutru i onda odmor, kako biste bili spremni za reprizu, zvuče kao odlična zabava. Na veselom dočeku nizaće se domaći i strani specijaliteti, odličan izbor pića i sjajno raspoloženje.

Budite spremni da izdvojite 35-45.000 dinara za ovo prvoklasno uživanje.

Za ljubitelje opuštenijih varijanti tu je Sportska hala "Vlade Divac" i njena velika proslava. Rezervišite sebi VIP mesto ili samo svratite da se uverite u veselje, a tamo će vas za veoma povoljnu cenu dočekati DJ koji vrti najveće hitove. Kada otkuca ponoć i atmosfera bude na vhuncu, u novu godinu ćete ući sa nebom koje se šareni od vatrometa, što je uvek fantastičan
prizor.

Vremena za rezervaciju je sve manje, ali to znači i da nam se novogodišnja noć približava. Potrudili smo se da vas sprovedemo kroz raznolike krajeve Srbije i njenu ponudu, a ako smo vam zagolicali maštu nemojte se ustručavati da još malo istražite. Želimo vam dobar provod!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati