Slobodno vreme

Direktno.rs

28. 12. 2021. 12:42 3

U 15. godini 2 fakulteta, a ponavljao treći razred

Džek Riko sa 13 godina dobio je svoju prvu diplomu završenog fakulteta u Fulertonu, čime je postao i najmlađa osoba sa ovom vrstom diplome. Danas u 15. godini ima diplomu i završenih studija u Las Vegasu. Iako je bio najmlađi student, Riko kaže da su ga profesori tretirali kao i sve ostale. Završio je istoriju, ali još uvek razmišlja o post diplomskim studijama.

Iako je sada najmlađa osoba sa fakultetskom diplomom, Džek u osnovnoj školi nije bio đak za primer. Ponavljao je treći razred, dok je na školskim testovima inteligencije, ostvario natprosečne rezultate. Njegovi roditelji, tada su odlučili da se podučava kod kuće.

- Nijedno dete nije isto, jer neka deca bolje napreduju u školskom okruženju, druga bolje napreduju dok se školuju kod kuće... Ja mislim da bi to trebao biti detetov izbor - rekao je Riko za jednu televiziju.

Još kao malo dete, pokazivao je znakove visoke inteligencije, a za svoj četvrti rođendan želeo je da poseti Belu kuću. Kako bi ga odbili od te ideje, rekli su mu da mora da nauči sve američke predsednike do sada, što je on i učinio.

Iako ima dve fakultetske diplome, Riko je kao i sva druga deca, a najviše voli da se brine o svojoj mlađoj sestrici koja ima autizam.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati