Slobodno vreme

Promo

14. 07. 2021. 11:55 0

Ko se krije iza najpopularnijih likova iz crtaća svih vremena?

Današnji tridesetogodišnjaci, 5 godina gore - dole, odrasli su uz Duška Dugouška, Nindža Kornjače, mornara Popaja, Freda Kremenka i druge crtaće koji bi današnjoj deci verovatno bili pomalo zastareli i sa ove tačke gledišta "siromašno" animirani. Svako jutro, od 7 do skoro podneva, na jednoj tada veoma popularnoj televiziji koja danas više ne postoji, emitovao se omnibus crtanih filmova i svi smo kao opareni čekali to subotnje jutro, kada su nam roditelji dozvolili da ostanemo u pidžamama do 12.

Konstantno emitovanje istih crtaća, dovelo je do toga da bezmalo nas zna napamet odjavnu špicu:

"Tekst interpretirali Ljubiša Bačić, Nada Blam, Vlastimir Đuza Stojiljković i Nikola Simić, magnetoskop Predrag Jeremić, ton-majstor Miodrag Ž. Vučković, realizacija Slavko Tatić".

Mi "stariji" vremenom smo saznali da je Duško Dugouško čuveni glumac Nikola Simić, Nada Blam – Ejpril Onil i Oliva, a Đuza Stojiljković, između ostalog, oživeo je lik blesavog Patka Dače.

Danas su aktuelni neki drugi crtaći, podjednako zanimljivi, bolje animirani i dostupni 24h dnevno - kako na TV kanalima kao što su SBB-ovi Vavoom, Pikaboo, Hoopster, IDJ Kids i mnogi drugi, tako i na Youtubu.

Tehnologija je toliko izašla danas u susret deci da postoji i poseban prostor u okviru EON platforme - EON Kids, koji nudi isključivo dečiji sadržaj. Kako bi se deca zaista osećala potpuno samostalno, iz SBB-a su najavili čak i daljinski posebno prilagođen deci sa nalepnicama i sličicama, da mogu sami čak da ga i stilizuju.

Deca su nam "opsednuta" crtanim junacima poput Pepa Praseta, Pilića koji su postali toliko zarazni da ne postoji roditelj koji nije čuo za njih, Sunđer Boba koji živi u ananasu na dnu mora, ali i japanskim anime junakom Narutom.

Ko su današnji Nikola Simić, Nada Blam, Đuza Stojiljković?

Vladislava Đorđević poznatija kao Vaca je pozorišna glumica zaposlena, međutim Vaca je najveću popularnost ostvarila na televiziji i to zahvaljujući sinhronizaciji najomiljenijeg Sunđer Boba.

Mnogi ne znaju, ali pevačica Marija Mikić pozajmila je glas čuvenim Pilićima koji su za kratko vreme napravili ogroman uspeh i zabeležili milionske pregleda na Youtube kanalu.

Pepa Prase nikad ne bi bilo onako autentično, da mu glas nije dala Jelena Đorđević Popović novinarka, voditeljka, urednica, reporter, dizajnerka, glasovna glumica, koja je pored Pepe glas pozajmila i Mini Maus. Zanimljivo je i to da je Jelenina ćerka, Ana Popović, dala glas prasetu Džordžu.

- Roditelji nas vole, deca obožavaju. Jer kada Pepa i Džordž nešto kažu, deca im veruju, pa u dogovoru sa roditeljima pričamo o odlasku u vrtić, korišćenju noše, štetnosti cucle… Tako je roditeljima lakše, deci je lepo, a nama je srce puno - rekla je Jelena za portal 24sedam.rs.

Kao pandan čuvenim Zmajevim kuglama, danas je popularan Naruto - japanska animirana serija. Glavni lik je Naruto Uzumaki, bučan, hiperaktivan adolescent nindža koji konstantno želi da postane snažan i poštovan Hokage, odnosno vođa Sela Skrivenog u Lišću. Glas Narutu dala je Snežana Jeremić Nešković, glumica u pozorištu. Njen glas je oživeo osim srpskog Naruta, Mjuzu iz Winx-a, Reriti iz Moj mali poni, Zvončicu i mnoge druge.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati