Slobodno vreme

Direktno.rs

06. 07. 2021. 13:48 1

Male taktike da i drugi primete vaš trud i rad na poslu

Nemojte se plašiti da podelite svoja postignuća. Osim što pomažu vama, ona ponekad mogu pomoći i ostalim članovima u timu. Takođe, izveštavajte svoje nadređene o vašim uspesima.

To što sjajno radite često nije dovoljno da dobijete unapređenje. Da biste to postigli, morate da se pobrinete da za to znaju i vaši nadređeni. Ako radite od kuće možda će trebati više da se potrudite.

- Naučiti govoriti o svom velikom trudu i postignućima, a da ne budete neprijatni ili hvalisavi, deo je samozastupanja i pruža vam mogućnosti napredovanja ili povećanja plate - rekla je Nađa De Ala, trener za vođenje i pregovaranje.

Evo što možete da uradite:

Podelite svoja postignuća

Vaša postignuća ne pomažu samo vama - ona mogu da pomognu i ostalim članovima tima da uče i rastu.

- Možete podeliti svoja postignuća, a da ne ispadne da se hvalite, tako što ćete dati uvid u svoj rad. To možete uraditi ako pošaljete u vaš grupni inbox poruku poput ove: "Pozdrav svima, upravo sam uspeo da rešim problem X kako bih postigao Y u svom Z projektu. Trebalo mi je vremena da to shvatim, pa sam ovde podelio da sam to uradio u slučaju ako još nekome može da pomogne - objasnila je De Ala.

Pomozite drugima pa će i oni vama

Jedan od načina da promovišete rad je da istaknete i projekte kolega. Deljenjem pozitivnih informacija o drugima pomažete u izgradnji timske kulture u kojoj je podsticanje međusobnog rada normalno i ohrabreno. Takođe, to će podsetiti kolege da vrate uslugu.

- Recite nešto poput ovog: 'Moj tim i ja postigli smo ... ' i ne ustručavajte se celom timu ili kompaniji da pohvalite člana tima za kojeg primetite da odlično radi. Tako pokazujete da obraćate pažnju i ne razmišljate samo o svom rastu, već o rastu celog tima - dodala je De Ala.

Izveštavajte svog šefa o svojim postignućima

Kako bi vaš šef prepoznao vašu profesionalnu izvrsnost, na sastancima istaknite svoja postignuća.

- To je prilika da podelite ono na čemu radite i osigurate da šef može da se založi za vas među drugima - rekla je Melody Wilding, a piše HuffPost.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati