Slobodno vreme

Direktno.rs

26. 03. 2021. 12:13 0

Zeznuli na poslu? Ima MNOGO GORIH, primerima dokazali

Stara je mudrost, "Ko radi, taj i greši", može da opravda neke vaše previde, ali i u tome postoje nijanse. Nije isto ako ste nekome poslali pogrešan imejl ili ako ste nekome naplatili 60.000 dolara umesto 6.000 dolara.

Jedan Redit korisnik pokrenuo je temu o najgorim greškama na poslu. Naime, zeznuo se i želeo je da vidi da nije jedini.

- Voleo bih da čitam o vašim greškama na poslu da bih sebi olakšao posle mog previda. Ne želim da ulazim u detalje, ali radi se o tome da nisam znao nešto što sam morao da znam i na čemu sam trebao da radim mesecima. Nisam imao pojma. Srećom, šteta nije prevelika i čini mi se da ću "preživeti". Šef takođe nije saznao, tako da mislim da je sve u redu. A šta ste vi zgrešili - pitao je i otvorio "Pandorinu kutiju".

Evo nekoliko najboljih odgovora koje je dobio:

- Na poslu sam radio izdavanje ugovora za banku. Moram da napomenem da je moje zapažanje detalja grozno. U jednom momentu morao sam da izdam kolegi potvrdu o plati, koja iznosi 13.000 funti. Međutim, ja sam nešto prevideo i uneo sam 130.000 funti. Taj kolega je potpisao ugovor i insistirao da ga banka ispoštuje. Do danas ne znam kako se sve završilo, ali nisam još dugo posle toga radio tamo - podelio je svoje iskustvo jedan korisnik.

- Jednom klijentu sam robu naplatio 60.000 dolara umesto 6.000 dolara. Uplata je prošla i nisam znao šta sam uradio dok me klijent nije kontaktirao. Pokušao sam da vratim novac odmah, ali mašina je vraćala samo 900 dolara dnevno. Na kraju je morao da čeka nedelju dana da mu se vrati novac. Bio je vrlo smiren - ispričao je drugi korisnik.

- Rekao sam da mi treba slobodan dan i da se vraćam sledećeg jutra, to je bilo pre sedam godina.

- Prvog radnog dana na novom poslu, koji radim od kuće, zaspao sam i javio se tri sata kasnije. Sledećeg ponedeljka ponovo sam radio od kuće, a ovaj put sam zakasnio dva sata jer sam ponovo prespavao alarm. Oba puta sam za kašnjenje krivio internet i sada sam konačno prošao probni rok - rekao je anonimni korisnik foruma.

- Radim u tehničkoj podršci i umesto da kažem klijentu: "Nije da vam ne verujem, ali ...", samo sam rekla: "Ne verujem vam".

- Radio sam u restoranu brze hrane i umesto soli, stavio sam šećer u salamuru, pa su svi tog dana jeli slatki pomfrit.

- Dok sam radio na benzinskoj pumpi, pustio sam čoveka koji je napunio gorivo za 90 dolara, a naplatio mu samo novine koje je kupio.

- Radio sam na uplatama za banku i jedan od većih klijenata rekao nam je da zaustavimo plaćanja na računu. Zaboravio sam i 100.000 funti je otišlo sa računa. Trebalo nam je nedelju dana da povratimo novac, a ja sam paničio svake sekunde.

- Jednom sam prosledio uplatu od 30.000 funti umesto 300 funti. Nisam uspeo da dođem do klijenta da mu odmah objasnim šta sam uradio i trebalo je 24 sata dok on nije primetio. Najgore je bilo što je zamalo pretukao suprugu jer je mislio da mu je ukrala novac. Najgore. Greška. Ikad.

- Radio sam u radnji sa električnom opremom dok su televizori još uvek bili u obliku kocke i veoma teški. Tokom transporta, stavio sam jednu kutiju sa televizorom na pokretne stepenice i samo sam užasnuto gledao kako se prevrće i udara u svim pravcima na dole. Nikada nikome nisam rekao. Verujem da je neko primio robu "oštećenu u transportu" - napisao je jedan stariji muškarac.

- Dok sam radio u restoranu, ispustio sam posudu sa maslinama u ulju na pod nasred kuhinje. Bio je to najprometniji deo dana i svi su se okliznuli i pričali mi svakakve stvari. I danas se naježim kad se setim.

- Uspeo sam da uništim 10 godina računovodstvene arhive kompanije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Sve je zauzeto

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati