Slobodno vreme

Direktno.rs

08. 01. 2021. 06:00 3

ZAŠTO DA NE Umetnost šahtova u Japanu (FOTO)

Japan je zemlja puna umetnosti. Nešto od toga je smešteno u muzejima i galerijama, ali dosta umetničkih dela nalazi se bukvalno ispod naših nogu. Ukoliko vas put ponese u tu daleku azijsku zemlju, obratite pažnju kuda hodate jer Japanci cene da ostoji i umetnost šahtova.

Tokom 1980-ih godina japanska vlada donela je odluku da standardizuje kanalizacione sisteme u zemlji ali u tome ih je dočekao otpor lokalnih zajednica. Savet je ponudio ljudima priliku da izaberu svoje dizajnere da dizajniraju šaht poklopce.Danas 95 % opština u Japanu koristi dizajnirane poklopce.Projekti su privukli pažnju "drainspottersa" koji idu u potragu za šaht poklopcima i slikaju ih. Japansko društvo za šaht poklopce smatra da danas ima skoro 6000 umetničkih šaht poklopaca širom zemlje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati