Slobodno vreme

23. 11. 2020. 15:39 1

Kako da znate emocije sagovornika kada nosi masku?

Naučite kako da odgonetnete osećanja, namere i emocije sagovornika čak i ako nosi masku.

Neizostavan detalj našeg svakodnevnog izgleda postala je i maska, kako bismo sprečili širenje zaraze koronavirusom.

Ali ono na šta smo inače navikli u komunikaciji sada nam je uskraćeno. Mimika lica nam pokazuje raspoloženje i način na koji sagovornik želi da komunicira sa nama. Sada se to svelo samo na oči.

Kako da komuniciramo očima:

Naše oči su razvijene tako da nesvesno reaguju na sve što vidimo i doživimo. Pa tako kada vidite nešto što vas plaši oči će se prirodno raširiti kako bi se vidno polje povećalo.

Na iznenađenje ćete slično reagovati - širom otvorenih očiju i spojenim obrvama. Ako vaš sagovornik neprestano trepće znači da oseća neku nelagodnost, a ako stisne oči jako, znači da se radi o nekom gađenju.

Ako se sa nekim ko nosi masku prvi put upoznajete, njegove oči će vam reći o njegovim namerama. Podignute obrve muškarca mogu značiti da mu je ženska osoba privlačna, no podignute obrve mogu značiti i ljubazne namere. Podignute obrve kao da govore "tu sam kao prijatelj".

Iskren osmeh uvek ćete uočiti u uglovima očiju, zahvaljujući tankim boricama koje se pojavljuju kao posledica podizanja obraza. Sve te nesvesne reakcije očiju na naše emocije je teško, ako ne i nemoguće, odglumiti i to je razlog zašto se oči obično nazivaju prozorom duše.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati