Slobodno vreme

Direktno.rs

08. 11. 2020. 14:02 0

SMEH DO SUZA Austrijanac objasnio razliku između nas, Nemaca i Francuza (VIDEO)

Da se ne zaboravi! Konferencija o ekonomiji "Montenegro 2018", u organizaciji Privredne komore Crne Gore, ostala je upamćena po neverovatnom vicu austrijskog novinara, Kristijana Veršica, kojim je opisao kako ljude sa Balkana vide u Evropskoj uniji. Urnebesno, naravno.

U radu panela pod nazivom "Ekonomska i evropska perspektiva Balkana", učestvovali su tadašnji predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, tzv. predsednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj, potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i zamenik predsednika Vlade Severne Makedonije Kočo Angjušev. Moderator je bio Kristijan Veršic, novinar ORF iz Austrije.

Tokom diskusije austrijski novinar je ispričao vic koji na najbolji način ilustruje mentalitet ljudi sa Balkana:

- Evropska unija planira svemirsku misiju na Mars i za tu misiju traži dobrovoljce. Prvi koji dolazi je Nemac, koji kaže ja sam spreman da letim, ali tražim milion evra: "Ako se vratim, ja dobijam pare, a ako stradam te pare dobija moja porodica." Drugi kandidat koji dolazi je iz Francuske i kaže ja sam spreman da letim, ali ja tražim dva miliona evra. Pita činovnik iz Brisela, zašto hoćete dva miliona evra. "Vrlo jednostavno, ako se vratim pare su za mene, ako izgubim život jedan milion je za porodicu, drugi milion je za ljubavnicu."

A onda dolazimo mi, Balkanci...

- Treći čovek dolazi sa Balkana i spreman je da leti, ali traži tri miliona. Činovnik iz EU kaže da imaju ponude koje su jeftinije i da ako stvarno želi da dobije posao, mora dobro da objasni zašto upravo njemu da daju tri miliona evra. Odgovara čovek sa Balkana: "To je vrlo jednostavno. Prvi milion meni treba za vas da ja dobijem taj posao, drugi milion je za mene i treći milion za Nemca da on leti."

Svi prisutni na panelu su se nasmejali ovoj priči Veršica, koja je pogodila šemu po kojoj se radi u zemljama Balkana.

Da li vas podseća i na nekoga u Srbiji?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati