Slobodno vreme

Direktno.rs

15. 09. 2020. 16:10 3

Dr Smeško o pevanju u "Grandu" i penzionerskim danima

Bivši član kriznog štaba, pulmolog dr Branimir Nestorović povukao se pre izvesnog vremena iz javnosti, a sad se vratio kako bi promovisao knjigu. Tako je jutros gostujući u Jutarnjem programu njemu omiljene TV Happy, otkrio koji narodni lek rado koristi, ali i to da li će pevati u "Grandu". Dr Smeško, sad i pisac, sve to je rekao u istoj emisiji na istoj takvoj televiziji.

- Nekima prete smrću.. Mene pljuju, onako... - dr Nestorović lagodno priča u gostovanju od 43 minuta na nacionalnoj frekvenciji. Samo što ne peva.

- Ne znam da pevam, ali mogu da sviram - odgovara doktor na upadicu Milomira Marića da bi Nestorović mogao da peva u emisiji "Grand šou".

Dr Nestorović, načelnik odeljenja za alergologiju, pulmologiju univerzitetske dečije klinike u Beogradu, napušta Tiršovu i postaje penzioner, kaže da "skuplja papire", ali da radi s pacijentima posle podne. 

U pauzama oduševljenja voditeljke što sedi u društvu doktora koji je pozivao Srbe u šoping i Milano (kad se u Italiji vodila užasna bitka za živote obolelih od korone), on je na Happy televiziji rešio da objasni gledaocima kako mogu da sami izleče čir na želucu, helikobakteriju ili alergiju na ambroziju. 

- Iseckajte kupus, prelijte ga vodom, neka bude pola kupus, pola voda i neka odstoji dva dana u frižideru. Posle toga pijete po jednu času ujutru i uveče dve nedelje - kaže Nestorović dodavši da i sam već dve decenije koristi ovaj recept i da su rezultati odlični.

- Ispostavilo se da kupus ima određene materije koje obnavljaju sluzokožu u želucu. U kombinaciji sa sladićem deluje i na helikobakteriju, i to na one rezistentne oblike - dodatno je objasnio.

Nestorović je rekao i da je za alergiju na ambroziju veoma dobra kopriva, ali nikako čaj.

- Najbolje da se listovi koprive samelju sa medom, ili da se drži kopriva u zamrzivaču dve nedelje, pa se ona sama pretvori u prah. Čaj nije dobar jer voda ubija korisne sastojke u koprivi - objasnio je doktor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati